Į Lietuvą atvykstantis „Blue Foundation“ įkūrėjas: „Muzikos industrija užknisa!“

Laikas.lt

Spalio 31 d. Vilniaus menų fabrike „Loftas“ pasirodys danų duetas „Blue Foundation“, į pasaulio muzikos istoriją įėjęs su „Saulėlydžio“ sagoje skambančiu kūriniu „Eyes on Fire“, pelnęs platininius albumų pardavimus JAV ir nuolatinius muzikos industrijos ryklių viliones. Belaukdamas susitikimo su Lietuvos publika „Blue Foundation“ įkūrėjas Tobias Wilneris davė išskirtinį interviu.

Ką šiuo metu vadintumėte savo namais: gimtąją Kopenhagą Danijoje ar Niujorką Valstijose? 

Be jokių abejonių – Brukliną Niujorke. Pastaruosius 5 metus tai yra mano namai. Čia myliu viską.

Kokias emocijas jums kelia Baltijos šalys? Ar kada nors esate buvęs Lietuvoje, Latvijoje ar Estijoje?

Esu grojęs Rygoje su savo ankstesniais projektais „Ghost Society“ ir „Bichi“. Buvo labai gerai. Baltai valdo!

Ką žinote apie mūsų muziką? Ar esate matęs kokių nors super kūrybingų blyksnių iš šios Baltijos pusės?

Tiesą sakant, visiškai nieko nežinau. Prašau, pamaitinkite mane skanėstais. Jaučiu, kad tai yra aukso gysla, kurią privalau atrasti!

Neversime jūsų laukti, bet kol kas pakalbėkime apie jūsų duetą. Abu esate multi-instrumentalistai, tačiau kuo mėgstate groti labiausiai?


Mėgstamiausias instrumentas yra elektrinė gitara ir balsai. Myliu garsus, kuriuos galima sukurti elektrine gitara.

Kokia geriausia aplinka jūsų muzikai? Kaip prisišaukiate dainas? Žymitės užuominas ant baro servetėlių ar savo išmaniajame telefone?

Kuriu dainas pianinu, gitara ar kompiuteriu. Myliu Niujorką, jo energiją. Man tai – geriausia aplinka kurti.

Ką mėgstate labiau: saulėlydį ar saulėtekį?


Mėgstu išeiti pasivaikščioti per saulėlydį ir parsivilkti namo saulei tekant.

Koks tai jausmas – girdėti savo muziką, skambančią populiariausioje vampyrų sagoje „Saulėlydis“ ar legendinėje „Majamio policijoje“?

Iš tiesų nieko ypatingo nepajutau. Pinigai buvo gera mintis, o Michaelas Mannas yra legenda. Didžiavausi pabaigęs įrašus. Jaučiausi gana šauniai klausydamasis, kaip pavyko dainos.

Ar esate kada nors persirengę vampyrais per Heloviną ar kitą teminį vakarėlį?

Ne. Nemėgstu persirengėlių. Galbūt mano kolega Bo taip daro? Pažiūrėsim.

Ko galime tikėtis per šį Heloviną? Tai mūsų susitikimo Vilniuje data!

Helovinas ar ne Helovinas – ne tai svarbiausia. Tiesiog noriu įkvėpti žmones savo dainomis, kad jie pajustų kažką gero ir unikalaus. Noriu sugroti šaunų koncertą.

Ką mėgstate labiau: filmus apie zombius ir vaiduoklius ar policijos žygius? Ar naudojatės namų kino sistema tobulai atmosferai?

Aš žiūriu filmus savo „laptop’e“. Labai mėgstu ilgus lėktuvo skrydžius – tada turiu galimybę pasižiūrėti keletą filmų. Nemanau, kad kada nors esu matęs gerą filmą apie zombius ar vaiduoklius, bet labai norėčiau. Taigi, jei žinote kokį nors gerą – pasidalinkite. Policijos darbas irgi nėra mėgiamiausias žanras. Man labiau patinka antiherojai.

Kaip grupė, dukart pagerbta platininiu disku JAV, ką manote apie „Spotify“, „Deezer“ ir kitas muzikos siuntimosi internetu platformas?

Nežinau, ką pasakyti. Manau, kad puiku, jog pinigų neturintys vaikai gali klausytis visos pasaulio muzikos. Man nepatinka idėja, kad muzika skirta turtingiems žmonėms. Taigi, vinilai yra kvaila mintis.

Ar jums patinka šiuolaikinės muzikos industrijos permainų greičiai?

Aš nežinau, ar mėgstu dabartinę muzikos industriją labiau nei ankstesnę. Manau, kad jos abi užknisa. Žinau, industrijos žmonės sako, kad dirba su muzika, nes myli muziką, o kadangi jūs irgi mėgstate muziką, tai turėtumėte mėgti juos. Bet vien todėl, kad jūs mylite muziką ir pasirinkote darbą industrijoje, dar nereiškia, kad esate geras ar įdomus žmogus. Jei nuoširdžiai, dauguma muzikos industrijos žmonių yra sumautai nuobodūs ir kvaili. Net 95 procentai muzikantų, kuriuos sutikau savo gyvenime, man nieko nereiškia. Aš mėgstu žmones. Tikrus žmones. Man patinka vaikai, kuriuos sutinku riedlenčių parke. Benamis, su kuriuo pasikalbu po tiltu. Aš, po velnių, myliu juos. Muzikos industriją - mažiau.

Kalbant apie riedlentes, Tobias – ar rudenį kabinate jas ant vinies, ar dar tikitės keliskart pralėkti?

Stengiuosi riedlente važinėtis kasdien, bet šiuo metu esu per daug užsiėmęs, tad apsiriboju 2-3 kartais per savaitę – šalta ar ne.
 

blue foundation, interviu su muzikantais, koncertai Vilniuje, loftas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai