„In Latino“ atsisveikino iki kitų metų su arepomis ir kumbija (foto)

Laikas.lt
Justės Urbonavičiūtės nuotr.

Spalio 9–16 d. Vilnius buvo tapęs mažyte Kolumbija. Nemokami filmai žiūrėti sausakimšose salėse, šviežiai skrudinta Kolumbijos kava ragauta susiglaudus su kaimynais, įdėmiai klausyta paskaitų apie Vilniaus ir Medeljino miestų tranformacijas, Lotynų Amerikos ir Lietuvos autorių teises, prisiminta nemirtingojo Gabrielio Garcia Marquezo literatūra, gaminti spalvingi papuošalai iš karštajame žemyne augančių palmių sėklų, rinkti geriausias Kolumbijos muzikinis vaizdo klipas ir trumpametražis filmas ir, žinoma, daug šokta bei dainuota. 

Muzikinėje vakarienėje su festivalio ambasadoriumi Jurgiu Didžiuliu įvyko šių metų Kolumbijai skirto „In Latino“ uždarymas. Jo metu buvo paskelbtas Geriausias Kolumbijos trumpametražis filmas ir muzikinis vaizdo klipas. Keliaujančio Kolumbijos audiovizualinių menų festivalio FIDAAC atvežtas konkursines programas vertino: muzikantas, festivalio ambasadorius Jurgis Didžiulis; kino kritikė, žurnalistė Izolda Keidošiūtė; kinotyrininkė, kūrybinių medijų instituto vadovė doc. dr. Renata Šukaitytė; prodiuserė, studijos „Kinema“ vadovė Jurga Dikčiuvienė, vizualinių komunikacijų specialistas Paulius Zaviša ir Kolumbijos aktorė Maria Cecilia Sanchez. Geriausiu Kolumbijos muzikiniu vaizdo klipu buvo pripažintas atlikėjos Monsieur Perine dainai „Cou Cou“ kurtas darbas. Jis, beje, pelnė ir daugiausiai žiūrovų balsų.

Geriausiu Kolumbijos trumpametražiu filmu paskelbtas „Ta muzika“ (isp. Esa música), pasakojantis apie statybininką Omarą, kuris gauna keistą balso pranešimą. Jame niekas nekalba, tik tarp triukšmingų garsų girdisi tyli dainos melodija. Omaras pradeda ieškoti šios dainos, kurį primena kadaise turėtą šeimą. 

Grojant Jurgiui Didžiuliui kolumbietišką kumbiją, svečiai vaišinosi arepomis. Tai nacionalinis Kolumbiečių užkandis iš kukurūzų miltų, ruoštas baro „DirtyDuck“ šefo pagal Jurgio receptą. O vėliau linksminosi dainuojant ir grojant renginio ambasadoriui.

Apibendrinant, uždarymas buvo toks, kaip renginio pradžioje ir palinkėjo „In Latino“ iniciatorė, „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė: „Linksminkitės, kaip linksminasi lotynai.“ Per šią savaitę sukaupto pozityvo, tikėtina, užteks visai žiemai. Belieka laukti, kokią kryptį „In Latino“ pasirinks kitą rudenį. Gal Braziliją?

9-asis festivalis „In Latino“ vyko 2014 m. spalio 9–16 dienomis. Šiemet didžiausias dėmesys buvo skiriamas Kolumbijai: kinui, muzikai, fotografijai, maistui ir kitiems jos kultūros atspindžiams. Nepaisant to, kaip ir kasmet, „In Latino“ supažindino ir su kitomis Lotynų Amerikos šalimis. Dauguma festivalio renginių buvo nemokami. Projektą rėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kūrybinės veiklos, autorinių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programa. Žiūrovų apklausą vykdė TNS LT.

Daugiau nuotraukų - galerijoje.
 

arepos, in latino, in latino uždarymas, jurgis didžiulis, kumbija

Naujausi komentarai
vivalde
2014-12-26, 18:13
Kumbija?????????
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai