Now Reading
Lietuvoje įsikurs Kalėdų miestelis su seneliu, dirbtuvėmis ir elniais

Lietuvoje įsikurs Kalėdų miestelis su seneliu, dirbtuvėmis ir elniais

Lietuvoje įsikurs Kalėdų miestelis su seneliu

Pirmą kartą Lietuvoje gruodžio 6 d. duris atvers Kalėdų miestelis, kuriame vaikų ir suaugusiųjų savo trobelėje lauks Kalėdų Senelis. Jis priims kiekvieną asmeniškai, skirs laiko trumpam paplepėjimui, apsikabinimui ir barzdos patampymui. Be to, šventiškai išdabintame miestelyje bus galima užsukti į Kalėdų Senelio paštą, pasėdėti jo rogėse, dirbtuvėlėse susikurpti rankdarbį, paglostyti elnią ar pasivaišinti karšta kakava su meduoliais. Kalėdų miestelis įsikurs Lokėnėlių kaime, Jonavos rajone ir veiks kasdien iki gruodžio 31 d., nuo 10 iki 21 val.

„Šio miestelio idėja gimė visai netikėtai, beplepant su draugu. Jis mane paskatino imti ir kurti tai, kas man be galo patinka – Kalėdų stebuklą. Užsikabinau ir ėmiausi darbo. Mano idėja patikėjo ir prisijungė draugai, giminaičiai, pažįstami bei visiškai svetimi žmonės. Tikiu, kad tai geroji Kalėdų dvasia veikia“, – sakė „Kalėdų miestelio“ iniciatorė Daiva Jankauskaitė.

Darbo dienomis Kalėdų miestelyje karaliaus vaikai iš įvairių ugdymo įstaigų, kurie Linksmybių palapinėje šėls su Kalėdų Seneliu, o po to savo rankomis gamins šventinius rankdarbius. Vakarais ir savaitgaliais miestelis lauks visų norinčių pasigėrėti eglute, pasėdėti Kalėdų Seneliui ant kelių, pasivaikščioti po išpuoštą ir smagiai skambantį miestelį. Bibliotekoje bus skaitomos kalėdinės pasakos. Foto ateljė kiekvienas turės galimybę susikurti smagią asmenukę. Cukrainėje lauks kalėdiniai skanumynai, o elnidėse tikri elniai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasak D. Jankauskaitės, įėjimas į miestelį bus nemokamas, nes nenorima apmokestinti vaiko kelionės pas Kalėdų Senelį. „Lai būna stebuklingas metas, lai juo džiaugiasi visi, kas tik gali iki mūsų atvažiuoti. Lai šypsosi, juokiasi ir dalinasi kavos puodeliu su draugu, o vaikai pakutena Kalėdų Seneliui barzdą ar ištiesia elniams šieno“, – sakė projekto kuratorė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top