Now Reading
Mama paaugliui sūnui nupirko iPhone ir sukūrė 18 naudojimosi taisyklių

Mama paaugliui sūnui nupirko iPhone ir sukūrė 18 naudojimosi taisyklių

Mama paaugliui sūnui nupirko iPhone ir sukūrė 18 naudojimosi taisyklių

Šiuolaikiniai paaugliai nė akirmikai iš rankų nepaleidžia mobiliųjų telefonų. Norėdama išvengti identiškos situacijos su savo trylikamečiu sūnumi Janell Hofmann naujausiu iPhone jam leido naudotis tik tol, kol jis laikysis 18 mamos sukurtų taisyklių, kurios, beje, gal ir griežtokos, tačiau teisingos ir smagios.

1. Tai mano telefonas. Aš jį pirkau. Aš už jį moku. Aš tau jį skolinu. Aš juk pati geriausia, ar ne?

2. Aš visada turiu žinoti slaptažodį.

3. Jeigu tau skambina, tai atsiliepk. Juk telefonas tam ir yra skirtas. Pasisveikink, būk mandagus. Niekada neignoruok skambučio, jeigu ekrane matai žodžius „Mama“ arba „Tėtis“.

4. Telefoną perduok vienam iš tėvų 19.30 darbo dieną ir 21.00 savaitgalį. Nakčiai jis bus išjungtas, o 7.30 grąžintas tau.

5. Nesinešk telefono į mokyklą. Su ten esančiais žmonėmis kalbėkis gyvai. Tai svarbus įgūdis. (Dėl ekskursijų, sutrumpintų pamokų dienų ir popamokinės veiklos susitarsime)

6. Jeigu telefonas įkrenta į tualetą, sudūžta nukritęs ant žemės ar išgaruoja ore, tai tu pats mokėsi už remontą ar naują telefoną. Nupjauk veją, prižiūrėk kaimynų vaikus, iškrapštyk per gimtadienius gautus pinigus. Žinau, kad taip nutiks, tai būk pasiruošęs.

7. Nesinaudok telefonu melui, apkvailinimui ar apgavystėms. Nesivelk į pokalbius, kurie skaudina kitus žmones. Būk geru draugu.

8. SMS’uose ar elektroniniuose laiškuose nerašyk nieko, ko negalėtum žmogui pasakyti akis į akį.

9. SMS’uose ar elektroniniuose laiškuose nerašyk nieko, ko negalėtum pasakyti prie tėvų. Rink žodžius.

10. Jokios pornografijos. Internete ieškok tokios informacijos, kurią galėtum parodyti ir man. Jeigu nori kažko paklausti, tai klausk kito žmogaus, geriausia manęs arba tėčio.

11. Viešose vietose išjunk telefoną arba jo garsą. Ypač, jeigu esi restorane, kine arba kalbiesi su kitu žmogumi. Tu esi mandagus žmogus, neleisk, kad iPhone tą pakeistų.

12. Nefotografuok ir niekam nesiuntinėk savo nuogo nuotraukų. Ir neprašyk, kad tokias nuotraukas kažkas siųstų tau. Dabar nesijuok, nes tikrai ateis diena, kai norėsi tą padaryti, nepaisant to, kad esi protingas žmogus. Tai pavojinga, gali susigadinti savo paauglystę ar net ir suaugusiojo gyvenimą. Internetas yra žymiai galigesnis už tave ir iš jo labai sunku pašalinti nepageidaujamus dalykus. Blogą reputaciją taip pat.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

13. Nefotografuok milijardo nuotraukų. Visai nereikia visko fiksuoti. Išgyvenk viską. Tavo prisiminimai su tavimi liks amžiams.

14. Kartas nuo karto palik telefoną namie ir neabejok šiuo sprendimu. Jis nėra nei gyvas, nei dalis tavęs. Išmok gyventi ir be jo.

15. Siųskis pačią moderniausią arba klasikinę arba kitokią muziką nei milijonai tavo bendraamžių. Tavo karta gali pasiekti visą pasaulio muziką. Naudokis šia dovana. Plėsk savo akiratį.

16. Kartas nuo karto sužaisk loginį, lavinantį žaidimą.

17. Pakelk akis. Pažvelk į pasaulį esantį aplink tave. Pažiopsok pro langą. Paklausyk paukščių čiulbesio. Pasivaikščiok. Pasikalbėk su nepažįstamu žmogumi. Tyrinėk ir be google.

18. Tu susimausi. Aš atimsiu tavo telefoną. Mes susėsim ir apie tai pasikalbėsim. Mes viską pradėsim iš naujo. Tu ir aš. Mes visada mokomės. Aš esu tavo komandoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top