Porinė joga – verta išbandyti kiekvienam

Joga – tai atsipalaidavimas, harmonija su savimi. Šis savęs pažinimo būdas jau seniai žinomas ir plačiai taikomas Lietuvoje. Tuo tarpu porinė joga dar visai naujiena. Tai labai žaismingas, smagus užsiėmimas ir galimybė atrasti visai naujas jogos galimybes. Porinės jogos galimybes pristato psichologė, „Sun MoonPartner & Community“ jogos mokytojų trenerė Ieva Wildlovebeamer.

Būdas pažinti save ir kitus

Pasak jogos trenerės, tradicinė joga šiandien jau nieko nebestebina, o štai apie porinę jogą žmonės žino dar gana mažai. Tai yra yra naujos kartos joga, kurios metu ne tik naudojami įprasti jogos principai, tačiau jie pritaikomi žmonių santykiuose ir bendravime. Porinė joga dažniausiai pateikiama kaip žaidimas, tačiau žmogus, užsiimantis ja mokosi pasitikėti ne tik savimi, bet ir kitais žmonėmis. Porinė joga padeda išmokti girdėti ir priimti save bei aplinkinius tokiais, kokiais esame.

„Šiandien, kai visi esame susvetimėję ir nutolę vienas nuo kito, porinė joga padeda išsivaduoti iš kompleksų, skatina pasitikėjimą savimi ir aplinkiniais bei skatina betarpišką bendravimą. O tai labai svarbu kiekvienam užsibrėžtų tikslų siekiančiam žmogui“ – sako jogos trenerė.

Atliekant jogos pratimus dviese žmogus pažįsta ne tik save, bet ir partnerį. Taip žmonės mokosi ne varžytis tarpusavyje, o būti partneriais ir dirbti kartu. Jogos praktikavimas poroje praplečia kiekvieno dalyvio galimybes išmokti naujų jogos pozų, lavinti raumenis. O kai kurias jogos pozas mes galime atlikti tik būdami dviese.

Skirta ne tik poroms

„Dažnai žmonės klaidingai įsivaizduoja, kad į porinės jogos užsiėmimus būtina ateiti su savo antrąja puse. Tačiau tai netiesa, parnerį galima rasti ir užsiėmimo metu“ – sako Ieva WildloveBeamer.

Pasak mokytojos, kartais ne visus pratimus galima atlikti su savo antrąja puse. „Norint atlikti kai kurias asanas būtinas panašus partnerių ūgis, o kai kurias iš jų atlikti reikia trise. Todėl užsiėmimų metu kartais tenka pasikeisti partneriais“.

Porinės jogos užsiėmimų metu praktikuojamos ne tik tradicinės jogos pozos, bet ir jogos masažai, interaktyvios meditacijos, panaudojami akrobatinės jogos elementai. Tačiau specialaus fizinio pasirengimo tam nereikia. „Gali pasirodyti, kad norint praktikuoti porinę jogą reikia turėti gerą fizinį pasirengimą, tačiau iš tiesų tai nėra sudėtinga ir su trenerio pagalba gali atlikti kiekvienas“.



Porinės jogos užsiėmimai vyks vasario 7 d. Shanti jogos centre Vilniuje. Atvykti ir išbandyti save kviečiami visi norintys atrasti kažką naujo gyvenime.

Ieva Wildlovebeamer, joga, portinė joga, shanti

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai