Now Reading
Po „Sangailė“ premjeros Berlinalėje – komplimentai filmo režisierei ir aktorėms

Po „Sangailė“ premjeros Berlinalėje – komplimentai filmo režisierei ir aktorėms

Po „Sangailė“ premjeros Berlinalėje - komplimentai filmo režisierei ir aktorėms

Savaitgalį tarptautiniame Berlyno filmų festivalyje įvyko Lietuvoje sukurto filmo „Sangailė“ premjera. Į seansą „Berlinale Palast“ susirinko pilna salė kino industrijos atstovų, festivalio lankytojų. Jie užliejo kūrėjus šiltais aplodismentais. Filmas dalyvauja festivalio „Panorama“ programoje.

„Po filmo prie mūsų ėjo žiūrovai ir sakė, kad jis – labai vizualus ir sukelia daug emocijų, labai daug ovacijų sulaukė filmo aktorės, režisierė. Džiaugiuosi, kad režisierės Alantės Kavaitės ir operatoriaus Dominique Colin bendras darbas išties pavyko. Tai juk kiekvieno kūrėjo siekiamybė – paliesti publikos širdį“,- sakė viena iš filmo prodiuserių Živilė Gallego.

Festivalio metu įvykusioje premjeroje taip pat dalyvavo filmo režisierė Alantė Kavaitė. Ji neseniai JAV, „Sundance“ kino festivalyje su filmu „Sangailė“ (angl. „The Summer of Sangailė“) pelnė prizą už geriausią režisūrą („World Cinema Dramatic directing award“).
Berlinalėje filmą pristatė ir jame suvaidinusios aktorės Julija Steponaitytė ir Aistė Diržiūtė, kuri kartu festivalyje dalyvauja ir kaip kylanti Europos aktorė – viena iš 10 finalininkų „Shooting Stars“ konkurse.

„Didelis džiaugsmas ir garbė būti čia. Kol kas dar sunku adekvačiai vertinti, kas vyksta, bet aš, o manau, ir visa komanda- laimingi“,- po filmo premjeros kalbėjo Aistė Diržiūtė.
Pagrindinė filmo aktorė Julija Steponaitytė taip pat džiaugėsi Europos premjera. „Filmas buvo sutiktas šiltai ir tai mane labai džiugina“,- sakė ji.

Ar „Sangailė“ pelnys dar vieną tarptautinį prizą, paaiškės šią savaitę Berlyno filmų festivalio metu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vaidybinį filmą „Sangailė“ prodiusavo kompanija „Fralita Films“ kartu su prancūzų kompanija „Les Films d’Antoine“, taip pat prisidėjo olandų prodiuserių kompanija „Viking Films“. Filmo gamybą Lietuvoje parėmė Lietuvos kino centras.

Berlyno tarptautinis filmų festivalis, taip pat vadinamas Berlinale, yra kasmetinis, vasario mėnesį nuo 1951-ųjų rengiamas naujų filmų pristatymo festivalis. Čia dalyvauja filmų kūrėjai iš viso pasaulio.

Lietuvoje Alantės Kavaitės režisuotą filmą „Sangailė“ pirmieji kovo mėnesį išvys Tarptautinio Vilniaus festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top