Kūrybinė studija „kARTu“: betarpiškas bendravimas ir gražūs bei patogūs daiktai (foto, video)

Nuotraukos: darkas.lt

Trijų kūrėjų sinergija praėjusį savaitgalį pakvietė kauniečius pasidairyti į artėjančio pavasario nuskaidrintą rankinių kolekciją ir taip atidaryti kūrybinę studiją „kARTu“. Rankinių kūrėja Ingrida Jasinskė, vizažistė Dovilė Baškytė (studija „Belisi“) ir fotografas Deividas Gailevičius suvienijo jėgas tam, kad šiuolaikinės miesto moters portretas būtų išreikštas ne tik nuotraukose, bet ir realybėje.

Pasak rankinių prekinio ženklo „kARTu“ kūrėjos Ingridos, praėjęs šeštadienis buvos svajonių ir siekių realizavimo vakaras. „Atidarydama studiją pajaučiau pilnatvę, nes darau tai, ką labiausiai mėgstu. Šalia buvo mano artimieji, draugai, bičiuliai, kurie įvertino darbą ir džiaugėsi matydami rezultatą. Pati pasijutau lyg padariusi gerą darbą: dabar stilingos moterys, ieškančios dailių suknelių ir prie jų derančių rankinių ar aksesuarų, ras Kaune vietą, kur norėsis užsukti“, - sakė duris atvėrusios kūrybinės studijos šeimininkė. Ji atskleidė, kad naujojoje erdvėje moterys gali rasti ne tik gražų, bet ir patogų, praktišką daiktą. Anot Ingridos, drabužiai ar aksesuarai, kuriuos perkame, turi suteikti komfortą, būti kokybiški ir nešiojami kasdien. Juk dažnai susierziname, kai po mėnesio įsigytas daiktas nebeatrodo taip gerai, nusidėvi ir nebedžiugina mūsų.

Bursime moteris į nedidelius ratelius pokalbiams su dizaineriais ir kūrėjais

Kūrybinėje studijoje „kARTu“ bus galima ne tik pasidairyti į įvairių stilių ispanų, italų ir lietuvių dizainerių sukneles, rankines ir aksesuarus, tačiau susitikti su šių daiktų kūrėjais ir iš jų lūpų išgirsti naudingų patarimų apie madą, drabužių ir aksesuarų priežiūrą ir pan. „Bursime moteris į nedidelius ratelius, kuriuose skatinsime betarpišką klientų ir kūrėjų pašnekesį, taip tikimės žmones priartinti prie kūrybos. Menininkas, išreikšdamas savo kūrybiškumą ir pasidalydamas tuo su savo klientais, ne tik įkvepia juos išradingiau, įdomiau mąstyti, kitaip vertinti daiktus, suvokti estetiką, bet ir pats patobulėja“, - atidarymo metu kalbėjo rankinių kūrėja Ingrida Jasinskė.

Turi šį tą veikti gyvenime, kad turėtum ką į tokią rankinę susidėti

Studijos atidarymo renginyje dalyvavusi teisininkė Gracija Ruseckaitė tvirtino, kad į kūrybinę studiją drąsiai gali užsukti įvairaus amžiaus moterys, nes joje parduodamos suknelės ir aksesuarai tiks kiekvienai. „Ši erdvė skirta dalykiškoms minimalistinį stilių mėgstančioms moterims ir merginoms, kurios vertina praktiškumą, ieško neperkrautų daiktų, kuriuos galėtų skoningai priderinti ir taip išreikšti savo individualumą“, - teigė Gracija. Jai pritarė ir kita atidaryme dalyvavusi mergina, 6 kurso medicinos studentė Gabrielė Mačionytė. Pasak Gabrielės, pristatytos rankinės ir drabužiai patys tartum diktuoja, kad į šią erdvę ateis moterys, žinančios ko nori, kas joms tinka. „Pati jau vieną rankinę nusižiūrėjau. Į Ingridos kurtas rankines net nešiojamąjį kompiuterį galima įsidėti, tad turi šį bei tą veikti gyvenime, kad turėtum ką į tokią rankinę susidėti“, - šmaikštavo mediciną studijuojanti Gabrielė.

Bendri interesai sutelkia panašiai mąstančius kūrėjus produktyviam darbui

Kartu su Ingrida Jasinske kolekcijos pristatymui jėgas suvieniję vizažistė Dovilė Baškytė ir fotografas Deividas Gailevičius prisiminė, kad jų kūryba tarsi savaime susisaistė. „Praėjusių metų vasaros pabaigoje prasidėję pirmieji bandymai fotografuoti rankines buvo sėkmingi, mums visiems patiko tai, ką darome, susidraugavome, tad ir rezultatai džiugino“, - sakė fotografas Deividas.

Vizažistės Dovilės Baškytės manymu, bendri interesai sutelkia panašiai mąstančius kūrėjus produktyviam darbui. „Šį kartą su Ingrida pristatydamos kolekciją norėjome nupiešti ateities, šių metų pavasario - vasaros, štrichą, todėl modeliams parinkome šviesias makiažo spalvas, jų plaukus papuošėme baltomis rožėmis, kurios simbolizavo pavasarį ir jaukią šilumą. Stengėmės sukurti mielą akims ir širdžiai atmosferą, kad gerai jaustųsi ir merginos, kurios demonstravo kolekciją, ir šalia susibūrę žiūrovai. Kelios žiūrovės vėliau net buvo pakviestos pačios pademonstruoti joms patikusias rankines“, - teigiamomis emocijomis iš kūrybinės studijos „kARTu“ atidarymo dalijosi Dovilė Baškytė.



 

aksesuarai, Deividas Gailevičius, Dovilė Baškytė, drabužiai, Ingrida Jasinskė, kARTu, kaunas, stilius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai