Alyvuogių aliejus - universali grožio priemonė

Alyvuogių aliejus – puiki priemonė jūsų grožiui. Australijos mokslininkai įrodė, kad kuo daugiau žmonės vartoja šio aliejaus, tuo mažiau raukšlelių vagoja jų veidus. Todėl į savo kasdieninį racioną įtraukite alyvuoges ir jų aliejų.

Taip pat alyvuogių aliejus neretai įeina į daugelio kosmetinių bei higienos priemonių sudėtį. Galima jį efektyviai panaudoti ir namų kosmetikoje.

Veidui

Kaukė sausai ir jautriai odai su bananais. Sutrinti į košelę pusę nedidelio banano, įpilti 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus, gerai išmaišyti ir tepti ant veido. Po 10 min. nuvalyti liepžiedžių nuoviru arba šiltu vandeniu.

Jauninamasis
kompresas. Vandens vonelėje pašildyti alyvuogių aliejų, sumirkyti jame keliais sluoksniais sulenktą marlę ir uždėti ant veido. Ant viršaus uždengti rankšluosčiu. Pagulėti 20 min., aliejaus likučius nuvalyti šiltu vandeniu sudrėkintu rankšluosčiu.

Kaukė sausai odai su avižiniais dribsniais ir alyvuogių aliejumi. Jums reikės: 1 šaukšto avižinių dribsnių, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto pieno, 1 arbatinio šaukštelio šilto medaus. Paruošimas: avižinius dribsnius susmulkinti kavamale ar kita malimo priemone, supilti kitas sudedamąsias dalis, išmaišyti, užtepti ant odos. Palaikyti apie 15-20 min.

Drėkinamoji kaukė. Sutarkuoti nedidelį agurką, įdėti 1 šaukštelį skysto medaus ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, viską gerai išmaišyti ir tepti ant veido. Po 15 min. nuvalyti vatos diskeliu suvilgytu ramunėlių arbatoje arba šiltame vandenyje.

Kaukė suglebusiai odai. Sumaišyti 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus, 1 arb. šaukštelį morkų sulčių ir 1 kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišyti, tepti ant veido. Po 15 min. nuplauti šiltu vandeniu, po to – vėsiu.

Stangrinamoji kaukė. 1 valg. šaukštą alyvuogių aliejaus sumaišyti su 2 valg. šaukštais pertrintos varškės ir 1 arb. šaukšteliu medaus. Viską gerai išmaišyti ir tepti ant veido. Po 20 min. nuvalyti vatos diskeliu, suvilgytu šiltame vandenyje.

Žieminė kaukė. 2 valg. šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišyti su 2 valg. šaukštais varškės ir įpilti tiek apelsinų sulčių, kad išeitų grietinės tirštumo masė. Viską gerai išmaišyti ir tepti ant veido 15 min. Nuplauti kambario temperatūros vandeniu.

Lūpų balzamas. Lygiomis dalimis sumaišyti alyvuogių aliejų su morkų sultimis. Šiuo mišiniu tepti lūpas 1–2 kartus per dieną, kursas: 3–4 savaitės. Lūpos bus minkštos, gražios spalvos.

Kūnui

Šveitiklis. Jums reikės: alyvuogių aliejaus, cukraus (gali būti rudasis), druskos. Naudojimas labai paprastas: visus produktus sumaišome, nušveičiame juo kūną. Oda bus švelni lyg šilkas.

Vietoj kremo. Nusiprausus dar drėgną kūną ištepti nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus. Tai padės išsaugoti odos jaunystę, drėgmę.

Vonia tik su alyvuogių aliejumi. Reiktų į 37 laipsnių temperatūros vonią įpilti keletą šaukštų alyvuogių aliejaus. Tokia vonia pasimėgauti iki 20 min. Panašią vonią galima pasidaryti ir su pienu (pusės stiklinės pieno, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 šaukštai medaus. Viską sumaišykite ir supilkite į vonią, lepinkitės 15-20 min.) Tokia vonia pamaitina, atgaivina odą.

Rankoms

Kaukės rankoms ir nagams. Prieš einant miegoti pašildytą aliejaus, grietinėlės ir kelių lašų citrinos sulčių mišinį įtrinkite rankas, apsimaukite medvilnines pirštinaites ir palikite nakčiai. Ryte džiaugsitės švelniomis rankomis ir gražesniais nagais.

Plaukams

Spanguolių sulčių, petražolių ir alyvuogių aliejaus kaukė. Sudėtis: 3 šaukštai spanguolių sulčių (uogos gali būti šaldytos), 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 7-10 petražolių šakelių, 1 šaukštas medaus. Paruošimas: sultis išspaudžiame į indą, įpilame aliejų, petražolių šakeles susmulkiname, įdedame medų ir viską sudėję išmaišome. Gautą masę išmaišome, ištepame ja plaukus. Po 20 min. išplaukite.

Gryną šiek tiek pašildytą alyvuogių aliejų galima įtrinti į plaukų šaknis likus 40–50 min. iki plovimo, galvą apvynioti rankšluosčiu. Po to plaukus išplauti šampūnu. Ši procedūra paskatins plaukų augimą, jie bus švelnūs bei purūs. Kursas: 8–10 kaukių 1–2 kartus per savaitę.

Medaus, kiaušinio ir alyvuogių aliejaus kaukė. Reikalingi produktai: 1 kiaušinio trynys, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, keletas lašų citrinos sulčių, 2 šaukštai medaus. Aliejų šiek tiek pašildome, jeigu medus neskystas, galima taip pat šiek tiek pašildyti, tuomet viską sumaišome, ištepame šaknis ir plaukus, palaikome apie valandėlę ir išplauname šampūnu. Dažnai jos daryti nereiktų, bet porą kartų per savaitę ir darant bent vieną mėnesį, efektas garantuotas.


alyvuogių aliejus, grožis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai