Populiariausių atlikėjų Lietuvoje TOP10

Internetinės muzikos paslaugos „Deezer“ duomenimis, populiariausi lietuvių klausomi muzikos žanrai yra elektroninė ir, šiek tiek mažiau, pop muzika.

Lietuvoje „Deezer“ daugiausia naudojasi telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ klientai – jie muzikos gali klausytis nemokėdami už duomenų srautą telefone. Planuojama, kad lietuvių klausomos muzikos sąrašus smarkiai praplės dabar „Tele2“ siūloma dosni galimybė trys mėnesius „Deezer“ naudotis visiškai nemokamai.

Šių metų statistika rodo, kad lietuviai daugiausiai klausosi SEL muzikos. Jis yra populiarus tarp abiejų lyčių ir visų amžių grupių atstovų bei smarkiai lenkia kitus atlikėjus, tačiau daug didesnį populiarumą išlaiko tarp dailiosios lyties atstovių.

Lietuviai taip pat dažnai klausosi ir „G&G Sindikato“, kuris grojaraščiuose užima šeštąją vietą. Daugiau lietuvių atlikėjų tarp labiausiai klausomų nepatenka, nors apskritai „Deezer“ yra mėgstami – čia galima rasti ypač daug lietuvių atlikėjų, taip pat ir jaunų, dabar populiarėjančių grupių.

Iš užsienio atlikėjų lietuviai „Deezer“ daugiausiai klausosi didžėjų Calvin Harris, David Guetta, taip pat Ariana Grande, Ed Sheeran, „OneRepublic“, „Maroon 5“, „One Direction“ ir Nicki Minaj.

Statistikoje matyti, jog populiariausias visame pasaulyje atlikėjas yra David Guetta. Tuo tarpu lietuvių grojaraščių topuose jis yra tik trečias. Čia jį žymiai lenkia kitas didžėjus Calvin Harris bei pirmoje vietoje esantis lietuvių atlikėjas SEL.

Didelių skirtumų tarp vyrų ir moterų mėgstamiausių atlikėjų nėra, išskyrus jaunesnių merginų Lietuvoje itin mėgstamą populiariąją britų vaikinų pop grupę „One Direction“. Ji visiškai nefigūruoja tarp vyrų mėgstamų atlikėjų.

Populiariausi atlikėjai tarp Lietuvos klausytojų:
1. SEL
2. Calvin Harris
3. David Guetta
4. Ariana Grande
5. Ed Sheeran
6. G&G Sindikatas
7. OneRepublic
8. Maroon 5
9. One Direction
10. Nicki Minaj

elektroninė muzika, muzika, pop muzika, populiari muzika, sel

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai