Now Reading
Estai pradeda kultūrinio turizmo kampaniją Lietuvoje

Estai pradeda kultūrinio turizmo kampaniją Lietuvoje

Estai pradeda kultūrinio turizmo kampaniją Lietuvoje

Šiandien, Estijos ambasadoje Lietuvoje, buvo pristatyta specialiai mūsų šaliai skirta kampanija – „Mėgsti kultūringai leisti laiką? Vadinasi, Tau patiks Estijoje!”.

Kampanijos metu apie Estiją bus pasakojama, kaip apie įdomių ir įvairiapusiškų kelionių šalį. Kampanija siekiama paraginti lietuvius poilsiauti Estijoje, jos metu supažindinama su turizmo paslaugomis, perteikiami įspūdžiai, kurie laukia šios šalies lankytojų.

Pasak Turizmo plėtros centro EAS direktoriaus Tarmo Mutso, prasidedančia kampanija norima didinti mažiausios Baltijos šalies – Estijos populiarumą tarp keliautojų iš Lietuvos. „Tikime, kad lietuviai nori daugiau sužinoti apie Estijos kultūrą ir dalyvauti įvairiuose Estijos kultūriniuose įvykiuose. Todėl kampanijos metu pristatysime įvairiausius renginius, kuriuos verta aplankyti svečiuojantis Estijoje”, – kampaniją pristatė T. Mutso.

Tarmo Mutso taip pat priminė, kad ateinančiais metais į Taliną atkeliaus Europos kultūros sostinės titulas, kuris Estijos kultūrinį gyvenimą dar labiau pagyvins. „Sostinėje ir kitose Estijos vietose vyks specialiai rengiami ir jau tradicija tapę įvykiai – festivaliai, koncertai ir mugės, kuriuose dalyvaujant kelionė ir poilsis taps įdomiais ir įsimintinais“, – kalbėjo Turizmo plėtros centro vadovas.

Pasak Tarmo Mutso, lietuviai, palyginus su kitų šalių turistais, mielai keliauja į Estiją. Važiuoti į Estiją jiems patogu, į kelionę dažnai leidžiamasi nuosavu automobiliu. Tarp Estijos apnakvindinimo įstaigose nakvojančių užsienio turistų lietuviai yra pirmajame dešimtuke. „Tikiu, kad prasidedanti kampanija dar labiau padidins turistų iš Lietuvos skaičių, padės atrasti čionykštę kultūrą“, – pridūrė T. Mutso.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Praėjusiais metais Estijos daugiau nei vieną dieną viešėjo 33 441 turistas iš Lietuvos. Didžioji dalis turistų, t. y. 70 procentų, buvo lankęsi Estijoje keletą kartų. Remiantis 2008 metų duomenimis, 41 procentas Lietuvos 15 – 74 metų amžiaus gyventojų yra lankęsi Estijoje bent vieną kartą.

Estijos turizmo plėtros centro organizuojama kampanija Lietuvoje tęsis nuo spalio 11 iki lapkričio 7 dienos.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top