Valstybės turtas turi uždirbti pinigus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su LR Seimo audito komiteto nariais aptarė, kaip išmintingiau, naudingiau ir efektyviau valdyti valstybės turtą.

Susitikime didelis dėmesys buvo skirtas Centralizuoto valstybės turto valdymo strategijos įgyvendinimui.

"Nenormalu, kad 18 milijardų litų vertės valstybės valdomas turtas duoda tik 45 milijonus litų dividendų per metus. Taip yra prarandamos valstybės lėšos, kurias galėtume panaudoti svarbioms valstybės funkcijoms finansuoti", - pabrėžė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Aptariant valstybės turto valdymo reorganizavimą, šalies vadovė akcentavo, jog sprendžiant sistemines valstybės turto problemas yra tikslinga nenukrypti nuo šiuo metu patvirtintos Vyriausybės strategijos, kuria siekiama įdiegti centralizuoto valdymo pricipus, ir juos pritaikant valstybės nekilnojamam turtui. Pasak Prezidentės, visuomenėje diskutuotas pasiūlymas valdyti valstybės finansinį turtą steigiant naują holdingo bendrovę "Visuomį" yra įdomi iniciatyva, tačiau visiškai nepritaikyta lietuviškai aplinkai.

Vadovaujantis Vyriausybės strategija šiuo metu Seimui yra pateikti įstatymų projektai, numatantys Turto banko pertvarkymą į valstybės įmonę Turto banką.

Audito komitetas šalies vadovei pristatė aktualiausius šios rudens sesijos prioritetus. Taip pat aptartas valstybės biudžeto asignavimų ir valstybės turto bei ES lėšų naudojimo parlamentinės kontrolės vykdymas. Kalbant apie valstybės finansų bei kito turto efektyvesnį ir racionalesnį valdymą buvo pabrėžta, kad glaudus tarpinstitucinis bendradarbiavimas yra ypač svarbus.

Laikas.lt

pinigai, prezidentė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai