Now Reading
„Geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti“ J.Statkevičius

„Geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti“ J.Statkevičius

„Geriau vieną kartą pamatyti

Juozas Statkevičius. Asociacijos? Tobulai aprengtos Lietuvos, Paryžiaus ir Niujorko damos, kokybė, išskirtinumas, prabanga, nuolat pulsuojanti kūryba.

Po naujos dizainerio kolekcijos pristatymo spalio 28 d., Vilniuje, šios asociacijos pasipildys dar dviem dalykais – aksesuarais ir vyriška mados linija. Naujovių yra ir daugiau – atsinaujinęs J. Statkevičiaus mados namų prekinis ženklas bei kolekcijos pristatymo atvirumas visuomenei. 

Spalio 28 d., ketvirtadienį, 20 val. „Pramogų arenoje“ tūkstančiai dizainerio kūrybą mėgstančių žiūrovų išvys naują 2011 pavasario ir vasaros mados peizažą. „Tik neprotingai turtingi gali pirkti pigius vienadienius rūbus! Todėl šioje pavasario/vasaros kūryboje – itin prabangūs, laikui ir trumpalaikiams mados įnoriams nepavaldūs daiktai. Tarsi tikras prabangos šarvas nuo išorinio pasaulio… Tai – kolekcija, nepavaldi geografijai, laikui ir infliacijai. Tegyvuoja gyvenimo džiaugsmas!“, – šypsosi Juozas Statkevičius.

Ji

Kiekvienai moteriai, atėjusiai į kolekcijos pristatymą, dizaineris šelmiškai merkia akį: „Žinau, ko Jums reikia“: kūrėjo išpildytoje vizijoje ateinantį šiltąjį sezoną moters kūną apsups ploniausios vilnos ir šilko pluošto audiniai su “šlapiu efektu”, ji vilkės sukneles-lietpalčius, jos trapumą saugos tarsi antra oda prie kūno priglundanti zomša, rinktinės odos, moteriškumą pabrėš karališkas muaras, šilkas ir atlasas bei šilkas ir tafta.

Podiumą užkariaus šiuolaikiška improvizacija su nesenstančiais mados ir kino klasikos įvaizdžiais ir ištikimybė tikrajam haute couture – ne vienadienėms raudonojo kilimo suknelėms, o garderobui, kur dieniniai drabužiai tokie prabangūs ir universalūs, kad juos galima vilkėti ir vakare.

2011 m. pavasario ir vasaros moters įsikūnijimas – specialiai į šios kolekcijos pristatymą iš Niujorko atvykstanti pasaulinio lygio modelis Svetlana Griaznova.

Jis

Dizaineris grįžta prie ištakų – diplominis J. Statkevičiaus darbas buvo skirtas vyrams – ateinančiam pavasariui ir vasarai jis sukūrė vyrišką laisvalaikio madą. Spalio 28 d. vakare ant podiumo bus pristatyta 20 naujų modelių, skirtų stilingam laisvalaikiui ir neformalioms progoms. Dizainerio akimis vyrui reikalingi aštrūs, bet patogiai sukonstruoti kirpimai, rinktinės medžiagos ir nebanalūs aksesuarai. Ši linija bus skirta plataus akiračio vyrui, pasaulio piliečiui, kuris puikiai jaučiasi tiek Vilniuje, tiek Paryžiuje, Londone, Milane ir Maskvoje, taip pat Niujorke, Antverpene ar Singapūre.

Patvirtindamas savo minties autentiškumą J. Statkevičius savo kolekciją pakvietė demonstruoti Londone dirbantį operos solistą Edgarą Montvidą, britų aktorių Dexterį Flecherį, ir garsiausią Rusijos baleto artistą Nikolajų Ciskaridzę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iškalbingosios detalės

Juozo Statkevičiaus kūrybinė energija išsiplėtė iki ilgai lauktos aksesuarų kolekcijos. Kolekcijos vyriška avalynė, rankinės ir papuošalai – kurti dizainerio. „Rankines, kurios sukurtos iš rinktinių itališkų odų ir medžiagų, kaip ir legendinę pasaulinę mados klasiką, galėsite perduoti savo dukterims – nes jų kokybė tokia, kad nešiojant ir metams bėgant jos tik įgaus kilnią senovinę patiną, bet niekada neatrodys “praėjusio sezono”“, – žada J. Statkevičius.

Įvaizdžiai

Akylesni Juozo kūrybos gerbėjai jau pastebėjo atsinaujinusį dizainerio mados namų ženklą. „Dirbdamas su įvaizdžiais pats turiu nuolat keistis. Naują kolekciją pradedu nauju savo mados namų prekiniu ženklu. Mano ženklas nuo šiol bus prabangesnis, lakoniškesnis, subtilesnis, ne taip lengvai kopijuotinas ir tikiuosi, vienintelis.

Toks, kaip aš“, – kaip visuomet tiesmukas dizaineris. Iki naujos Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo liko 16 dienų.

Laikas.lt
Nuotr. Visvaldo Morkevičiaus (visvaldasm.blogas.lt)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top