Now Reading
Merūnas Vitulskis išbandys „Meilės eleksyrą“

Merūnas Vitulskis išbandys „Meilės eleksyrą“

Merūnas Vitulskis išbandys „Meilės eleksyrą“

Jau šį penktadienį, G. Donizetti operoje „Meilės eliksyras“ Nemorino vaidmeniu Lietuvos operos scenoje debiutuoja Merūnas Vitulskis.

Žinomas solistas, po pergalės projekte „Kelias į žvaigždes“ sulaukęs didžiulio populiarumo, pirmą kartą operos scenoje atliks vieną žinomiausių tenorų vaidmenų – Nemorino. Dainavimo mokęsis Kaune pas Joną Antanavičių, muzikinio realybės šou „Kelias į žvaigždes“ metu jį mokė operos solistas, LMTA prof. Vytautas Juozapaitis, šiuo metu Merūnas – LMTA magistrantas, profesoriaus Virgilijaus Noreikos studentas.

Atrodo, pildosi pranašiški rusų tenoro Nikolajaus Baskovo žodžiai, ištarti Merūnui 2006 m.: „Tavo vieta – operoje.“ Tačiau ir pats Merūnas sako, kad, nors taip susiklostė, kad didžioji jo karjeros dalis yra susijusi su populiariąja muzika, visgi jo mintyse ir svajonėse visada buvusi operos scena.

„Artėjantis debiutas – man didelis iššūkis“, – sako Merūnas Vitulskis. – „Tai pirmas mano spektaklis svarbiausioje Lietuvos scenoje, todėl tai ir baugina, ir kartu labai džiugina, juk retas dar studijų metais gali sulaukti tokio pasiūlymo. Nepaprastai esu dėkingas visam kolektyvui, kolegoms solistams scenoje, pianistei Oliai Taškinaitei, dirigentui Modestui Pitrėnui, – nepasitvirtino jokie gandai apie intrigas teatre, niekur neturėjau tokio palaikymo ir rūpesčio kaip čia, visi padeda patarimais ir yra nepaprastai draugiški ir geranoriški!“

Merūnas pasakoja apie Londono Covent Garden teatre matytą „Meilės eliksyro“ pastatymą, tapusį jam šios operos etalonu, kuriame dainavo Anna Netrebko ir Rolando Villazon, kuris jam tapo ir Nemorino vaidmens favoritu. Donizetti muziką daug solistų vadina „vitaminais balsui“, tam pritaria ir Merūnas, nors jį ir neramina didžiulė vaidmens apimtis, bei dainavimo ir vaidybos santykis spektaklyje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasak 2008 m. atliktų statistinių tyrimų rezultatų, vardas Merūnas tapo vienu populiariausių, suteikiamų naujagimiams. Po šio debiuto spalio 15 d. Lietuvos operoje Merūnas tikriausiai taps ir operos mėgėjų numylėtiniu, juolab kad jo planuose – jau ir Lenskio vaidmuo P. Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“.

Merūno Vitulskio parteneriais „Meilės eliksyre“ penktadienio vakarą bus Joana Gedmintaitė, Dainius Stumbras, Arūnas Malikėnas, diriguos Modestas Pitrėnas. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top