Išrinktas metų draugiškiausias žmogaus poelgis su šunimi

Didžiausios Baltijos šalyse labdaringos visų veislių šunų parodos „BIG Match Show“, vykusios spalio 17 d., titulas „Metų draugiškiausias žmogaus poelgis su šunimi“ atiteko Algimantui Bakui iš Kauno.

Pats nelengvai besiverčiantis ir šiuo metu gyvenantis gerų žmonių jam suteiktame būste, p. Algimantas visas santaupas ir rūpestį skiria savo augintinei, senbernarei Bitei bei kitiems beglobiams gyvūnams.

„Labai ačiū už tokį įvertinimą, kurį pats pavadinčiau „Metų draugiškiausias šuns poelgis su žmogumi“. Bitė yra labai protingas šuo, ji yra padėjusi užaugti ne vienam namų neturinčiam gyvūnui, taip pat nuo smurtaujančio tėvo yra išgelbėjusi mažametę mergaitę. Bitės draugiškumas skamba per visą Kauną, dėl to ji yra tikra žvaigždė. Dėl to ir pats ją myliu kartais labiau nei save,“ – apdovanojimu džiaugėsi ponas Algimantas.

Pasak renginio globėjos, „Mis Lietuva 2008“ Gabrielės Martirosianaitės, beglobių gyvūnų problemos viešinimas ir jos sprendimo būdų ieškojimas yra labai svarbus. „Skatindami visuomenės atsakingą augintinių priežiūrą bei pagerbdami žmones, kurie rodo pavyzdį elgesiui su keturkojais mūsų draugais, galime tikėtis, jog beglobių gyvūnų problema Lietuvoje
tik mažės“.

„Metų draugiškiausio žmogaus poelgio su šunimi” titulas, skiriamas asmeniui arba asmenims, kurie reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos šunų auginimo tradicijų, visuomenei rodė sektiną pavyzdį, kaip reikia rūpintis, mylėti bei saugoti savo augintinius. Skiriant apdovanojimą, svarbiu kriterijumi buvo ir kandidatų indėlis į beglobių gyvūnų problemos viešinimą bei jos sprendimo būdus. Nugalėtojas buvo išrinktas internetiniu balsavimu, iš trijų, komisijos atrinktų, pasiūlytų kandidatūrų.

Parodoje, kurią rengė gyvūnų globos organizacija „Lesė“ ir bankas BIGBANK, dalyvavo tiek grynaveisliai augintiniai, tiek protingi bei draugiški mišrūnai, kurie varžėsi skirtingose amžiaus (jauni šuniukai, suaugę šunys ir šunys veteranai) bei dydžio (virš ir žemiau kelių) kategorijose. Vertinimo komisija, kurioje buvo ir TV laidos bei žurnalo „Duok leteną“ autorė Vaiva Žostautė, radijo laidų vedėjas Rolandas Mackevičius, dainininkė Eva bei renginio globėja, „Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė, pagrindinį dėmesį renkant laimėtoją skyrė šunų išvaizdai bei elgesiui parodos metu.

Šiais metais pirmą kartą vykusioje parodoje „BIG Match Show“ dalyvavo aštuoniasdešimt įvairiausių veislių šunų, iš kurių buvo atrinkti finalininkai iš skirtingų kategorijų. Varžybų geriausiojo rinkime nugalėjo Berno Zenenhundas, vadru Gota su šeimininku Luku Burduliu. Parodoje apsilankė daugiau tūkstantis lankytojų.

Visos „BIG Match Show“ surinktos lėšos buvo skirtos VšĮ „Lesė“ savanorių globojamų augintinių gyvenimo sąlygų gerinimui bei prieglaudų patalpų renovacijai. Pasak VšĮ „Lesė“ atstovės Sandros Lapinskaitės, didžiąją surinktų lėšų dalį planuojama panaudoti naujos prieglaudos įrengimui, kurios patalpos reikalauja nemažai pakeitimų. „Šiuo metu beglobių gyvūnų prieglobsčiui ruošiamos naujos patalpos, kurios reikalauja nemažai investicijų, kad būtų tinkamos globoti naujų šeimininkų laukiančius augintinius. Taip pat dalis surinktų lėšų bus skiriama įvairių infekcijų prevencijai. Tokia parama mūsų globojamiems gyvūnams yra labai svarbi,“ – kalbėjo Sandra Lapinskaitė.

Laikas.lt

šuo

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai