Now Reading
Priedas prie aprangos – galvos apdangalas

Priedas prie aprangos – galvos apdangalas

Priedas prie aprangos - galvos apdangalas

Niujorko mados savaitės podiumuose šį sezoną tikrai dominuoja įvairiausi galvos apdangalai: nuo megztos kepurės iki avangardiniu stiliumi surištos ant galvos skaros, vadinamojo turbano.

Dizaineriai galvos apdangalus naudoja kaip aprangos savitumo, išskirtinumo detalę. Nors kepurės yra labai maža mūsų aprangos dalis, vis dėlto tai tas aksesuaras, kuris leidžia subtiliai išsiskirti iš minios. Mados kūrėjai, tokie kaip Betsey Johnson ir Diane von Furstenberg, naudoja kepures kaip žaismingą ir valiūkišką priedą prie aprangos, tuo tarpu Zero + Maria Cornejo ir Carmen Marc Valvo naudoja jas siekdami įtraukti rafinuotumo į jų kolekcijas. Jei paisote madų, būtinai aprangą papildykite kokiu nors galvos apdangalu.

SKRYBĖLĖS

Bene labiausiai dominuojantis šio sezono galvos apdangalas, kurį savo kolekcijose pristato dauguma mados kūrėjų – skrybėlės. Pati pagrindinė jų paskirtis – tarnauti kaip aksesuaras ir subtiliai užbaigti visą aprangos ansamblį. Tad be jokios abejonės nors vieną skrybėlę privalote įsigyti.

Carolina Herrera ne ypatingai šaltam laikotarpiui siūlo galvą pridengti elegantiškomis skrybėlaitėmis. Būtinai rinkitės gan plačiais kraštais skrybėles, nes trumpais šį sezoną ne itin madingos. Būtinai derinkite ją prie savo aprangos spalva, nes skrybėlė turi papildyti garderobą, o ne išsiskirti iš jo.

Šiek tiek kitokios koncepcijos (primenančias kaubojišką stilių), bet kartu ir labai panašiais skrybėles demonstruoja dizaineris Derek Lam.

Christian Dior mados namų dizaineriai pripažįsta visai kitokios formos skrybėles: ne plačiais kraštais, o itin plačiu viršugalviu, kurios akivaizdžiai pasiskolintos iš viduramžių aristokratijos. Todėl ir derinamos jos prie tokio paties įvaizdžio aprangos (svarbu atkreipti dėmesį, kad spalviškai skrybėlės visada dera su drabužiais).

Iš raitelių aprangos pasiskolintą įvaizdį demonstruoja Hermès mados namų atstovai. Privalomi aprangos aspektai – juoda spalva ir odinės detalės.


Hermès taip pat siūlo ir iš 16 amžiaus pasiskolintas puritoniško tipo aukštas skrybėles, kurias tais laikais nešiojo vyrai. Toks viduramžių įvaizdis atgyja moteriškoje madoje ir puikiai čia prisitaiko. Jos derinamos prie lietpalčio ar įliemenuoto švarkelio, taip pat nevengiama derinti prie odinės faktūros drabužių, tačiau spalvos pasirinkimas nepasižymi fantazija – siūloma rinktis klasikinės juodos spalvos skrybėlę.

Moschino mados namai skrybėle papildo elegantišką moters įvaizdį: vakarinę suknelę, dalykinį kostiumėlį ar kt. – taip įrodoma, kad skrybėlė tinka bet kokia proga ir prie bet kokios aprangos.

 Vyrai taip pat drąsiai gali rinktis skrybėles kaip galvos apdangalą, kartu ir kaip aksesuarą. Jos dera prie bet kokio stiliaus, pavyzdžiui, Diesel mados namų dizaineriai jas siūlo dėvėti su švarku, o Kenzo jas derina ne tik prie oficialaus įvaizdžio, bet ir prie kasdienio stiliaus, todėl pastarųjų mados namų siūlomos skrybėlės šiek tiek primena „country” stilių.

Norint prisitaikyti prie šio sezono mados, reiktų rinktis rudeniškų atspalvių skrybėles (pilkas, rudas, juodas), tačiau tiems, kuriems skrybėlė – savęs identifikavimo išraiška, siūloma rinktis spalvotas ir žaismingas skrybėles.

   

BERETĖS

Lyderio pozicijos 2010-ųjų rudens žiemos tendencijų srityje neužleidžia bene kiekvieną sezoną madingos beretės. Jas vienaip ar kitaip savo kolekcijose eksponuoja garsiausi pasaulio mados kūrėjai. Greičiausiai todėl, kad jos tarnauja dvejopai – ne tik pridengia galvą, plaukus nuo šalčio ir lietaus, bet ir suteikia moteriškumo, romantikos ir paslaptingumo jausmą.

Šio sezono berečių forma, ir apskritai išvaizda, niekuo nesiskiria nuo įprastų berečių, o spalvos siūlomos kuo natūralesnės ir rudeniškai tamsios. Turbūt tik Jean Paul Gaultier kolekcijose vyrauja išskirtinai ryškiaspalvės, spalvotos ir žaismingos beretės, tarnaujančios daugiau kaip svarbi aprangos detalė, puošmena.

Vyrams taip pat galima rinktis šį galvos apdangalą, tačiau svarbu nepamiršti, kad jis buvo sukurtas moterims, tad labai svarbu mokėti ją dėvėti, tiksliau, pritaikyti prie savo aprangos taip, kad atrodytų, jog beretės – ne tik moteriškas atributas. Giorgio Armani pristato beretes iš natūralios verstos odos, kurios, beje, atrodo išskirtinai vyriško tipo.

KEPURĖS SU SNAPELIU

Sugalvota vyrams, bet tinka ir moterims – taip galima apibūdinti vieną iš šį sezoną madingiausių galvos apdangalų: kepurę su snapeliu.

Moterims Christian Dior mados namai siūlo kepures su nedideliu snapeliu. Jos gali būti arba labai prigludusios, arba masyvios ir laisvai krentančios ant vieno šono. Dažnai jos yra derinamos prie kokio kito aksesuaro: diržo, rankinės ar avalynės.

Paul Smith kepurės su snapeliu derinamos prie jaunatviško stiliaus, kurs jos labiausiai ir tinka.

Junya Watanabe į moteriškų drabužių madą įveda kiek kitokio (galima pavadinti – labiau vyrams pritinkančio) tipo kepurių su snapeliu modelius.


Vyrams siūloma rinktis tik viršugalvį dengiančias snapeliu į priekį kepures. Daugiausia derinių su jomis pristato Dolce & Gabbana dizaineriai ir siūlo rinktis pilkų spalvų tonus, neišsiskiriančius iš visos aprangos. Kepurės su snapeliu derinamos ir prie kostiumo, ir prie laisvalaikio stiliaus aprangos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


KAILINĖS KEPURĖS

Kailinės kepurės – puiki išeitis tiems, kas žiemą mėgsta šiltai apsirengti. Jos yra labai praktiškos, tačiau gali būti naudojamos ne tik dėl šilumos šaltinio, o ir kaip aksesuaras, nes šį sezoną jos šiek tiek stilizuojamos ir pateikiamos įvairių formų ir spalvų, pavyzdžiui, Jean Paul Gaultier kolekcija, kuri akivaizdžiai kurta panaudojant svalų tautų simboliką (ypač ryškiai tai matyti galvos apdangaluose).

Taip pat Jean Paul Gaultier kolekcijose dominuoja aukštos, masyvios kailinės kepurės.


Mados kūrėjai Oscar de la Renta ir Loewe demonstruoja naujovę ant mados podiumų – kailines beretes. Jos derinamos prie prabangaus elegantiško stiliaus ir puikiai čia dera.


Vyrams didžiausią kailinių kepurių pasirinkimą siūlo D&G mados namų dizaineriai. Jie pristato itin šiltas natūralaus kailio medžiotojų kepurėmis identifikuojamus galvos apdangalus ir derinamus prie išskirtinai sportinio ir gatvės stiliaus.


MEGZTOS KEPURĖS

Šaltą žiemą be megztos kepurės tikrai neapseisime. Haider Ackermann bijančioms sušalti moterims siūlo puikią išeitį – visą galvą apgaubiančias prigludusias kepures.


Šiltas kepures siūlo mados dizaineris Michael Kors, derindamas jas su visa likusia apranga tiek spalva, tiek faktūra.
 


Matyt labiausiai vyrais rūpinasi D&G mados namai, nes be ypač šiltų kailinių kepurių dar pristato megztas, visą galvą dengiančias kepures (tarp kitko, visa šaltojo sezono drabužių linija susideda iš megztų, itin šiltų drabužių ir drabužių sluoksniavimo). Kai kurios jų papuošiamos bumbuliuku ar kitu įdomiu motyvu, ir, kaip jau pastebėta, derinamos prie kasdienio ir sportinio stiliaus.

   

O Emporio Armani deklaruoja savitą megztų vyriškų kepurių stilių siekiantiems nustebinti ir išsiskirti iš minios vyrams.

 

Parengė Nina Ivanova
Nuotr. www.vogue.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top