Now Reading
I. Bergman kūrybos vakare dalyvaus rež. A. Puipa

I. Bergman kūrybos vakare dalyvaus rež. A. Puipa

I. Bergman kūrybos vakare dalyvaus rež. A. Puipa

Šiandien kino teatro „Pasaka“ organizuojamuose kino vakaruose, skirtuose garsiausiems ir įtakingiausiems Europos kino režisieriams, kino kritikė Izolda Keidošiūtė kalbins vieną ryškiausių Lietuvos kino asmenybių – Algimantą Puipą.

Režisierius dalyvaus septintojoje ciklo „Kino vakarai su Izolda” paskaitoje, skirtoje švedų kino klasikui Ingmar Bergman.

„Manau, kad Ingmar Bergman kūryba ir šiandien yra aktuali ir reikšminga, nes režisierius savo filmuose kalba apie amžinus dalykus – vyro ir moters santykius, meilę, neapykantą, Dievo paieškas“ – teigia kino kritikė Izolda Keidošiūtė. „Mane labiausiai žavi I.Bergmano sugebėjimas vaizduoti šias temas nebanalizuojant jų. Iš pirmo žvilgsnio melodramatišką siužetą režisierius sugeba paversti sukrečiančia drama. Jis atskleidžia tokius asmeniškus ir nepatogius dalykus, apie kuriuos dažnas vengtų kalbėti.“

Pasak kino kritikės, neatsitiktinai į švedų kino klasiko vakarą buvo pakviestas lietuvių kino režisierius Algimantas Puipa. “Režisieriaus kūryboje galima rasti daug skandinaviško kino motyvų, I.Bergman A. Puipai labai artimas ir turėjo stiprios įtakos jo kino kalbos formavimuisi” – teigia paskaitų ciklo moderatorė Izolda Keidošiūtė.

13 paskaitų ciklo metu kino kritikė I. Keidošiūtė pristato tokių kino meistrų kaip L. Bunuelis, R. Bressonas, L. Viscontis, F. Fellinis, M. Antonionis, P.P. Pasolinis, I. Bergmanas, J.L. Godardas, F. Truffaut, K. Kieslowskis, A. Tarkovskis, S. Parajanovas ir R.W. Fassbinderis gyvenimą bei kūrybą. Kiekvienos paskaitos metu vakaro herojų pristatyti padeda vis naujas kviestinis svečias.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paskaitų cikle jau dalyvavo tokie garsūs Lietuvos kultūros veikėjai kaip kino režisieriai Audrius Stonys bei Kristijonas Vildžiūnas, kino kritikas Ramūnas Aušrotas, rašytojas bei filosofijos mokslų daktaras Kristupas Sabolius, teatro režisierius Oskaras Koršunovas.

Šiandien 18:30 val. „Kino vakaruose su Izolda” viešėsiantis kino režisierius Algimantas Puipa pasidalins savo mintimis apie klasikinį Europos kiną bei paskaitų klausytojams papasakos, kokią įtaką jo kūrybai turėjo švedų kino klasiko I. Bergman darbai. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top