Now Reading
Į „2000km istorijos” žygį vykęs veterinaras: raiteliai arklius mylėjo labiau už save

Į „2000km istorijos” žygį vykęs veterinaras: raiteliai arklius mylėjo labiau už save

Į „2000km istorijos” žygį vykęs veterinaras: raiteliai arklius mylėjo labiau už save

Žygyje „2000km istorijos” dalyvavęs veterinaras, Sveikatos mokslų universiteto docentas, katedros vedėjas bei Stambių gyvulių klinikos vedėjas Audrius Kučinskas teigia, kad raiteliai arklius mylėjo labiau už save.

Žemaitukų sveikata rūpinęsis ir tyrimus atlikęs A. Kučinskas tikina, kad sklandantys gandai apie grįžusių žirgų būklę yra absurdiški ir nepagrįsti jokiais faktais.

„Man, kaip veterinarijos gydytojui, žygyje beveik nebuvo ką veikti. Pavieniai nutrynimai, gruodas. Galiu labai atvirai pasakyti, kad daugiau darbo gydant turėjau su žmonėmis“, – sako Stambių gyvulių klinikos vedėjas Audrius Kučinskas.

Visas dienas kartu keliavęs A. Kučinskas absurdiškais laiko teiginius, kad arklių organizamai nualinti didelio vaistų kiekio. Pasak veterinaro, per visą kelionę tik du arkliai buvo gydyti parenteraliais vaistais – vienas arklys dėl sausgyslės patempimo ir bronchitą pasigavusi kumelė Aiseta. „Sausgyslę pasitempęs arkliukas nuo pat tos dienos daugiau nebejojo, buvo paliktas pas vieną Ukrainos ūkininką kieme“, – pasakoja A. Kučinskas.

Veterinaras, matavimo juosta svėręs arklius viso žygio metu, pats stebisi, jog tik pora arklių, kurie buvo žygio pradžioje nutukę, numetė apie 30 kilogramų. Visi kiti žemaitukai liko tokio pačio svorio arba numetė 5 – 10 kilogramų.

See Also
9 paprasti patarimai

Ypatingai didelis dėmesys žygio metu buvo skiriamas arklių nugaroms ir balnų tinkamumui joms. „Iš pradžių iš tiesų ne visi balnai tiko atskiriems arkliams, tačiau žygio eigoje mes pastoviai kaitaliojom balnus, norėdami atrasti kiekvienam tinkamiausią. Tai lygiai tas pats kaip ir batai – juos reikia pritaikyti kiekvienam individualiai. Elementaru, kad nesužinosi, ar balnas tinkamas, kol su juo nepajosi“, – kalba žemaitukų veislės žirgus tyrinėjantis veterinaras.

Iš žygio iki Juodosios jūros prieš savaitę sugrįžę žemaitukai pailsėję jau ruošiasi sportinėms varžyboms.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top