Pasivaikščiojimas J.Statkevičiaus parke (Foto)

Ketvirtadienį Vilniaus „Pramogų arenoje“ pristatyta ilgai laukta nauja Juozo Statkevičiaus 2011m. pavasario ir vasaros mados kolekcija.

Prieš pristatymą arenos prieigose buvo juntamas didžiulis sambrūzdis - vis daugiau ir daugiau automobilų, žmonių. Arenos viduje su kiekviena akimirka didėjo bruzdesys, fotografai labai sunkiai skynėsi kelią pro minią ir gaudė žymių žmonių atvaizdus.

Kolekcijos pristatymas, turėjęs prasidėti 20 val., vėlavo ir po ilgo laukimo visi buvo suleisti į areną, kurioje žiūrovus pasitiko rūke paskendusi arena. Prigęsta šviesos, publikai apnuoginamos milžiniškos gyvūnų skulptūros, optiškai sukuriami parko takeliai, krentantis vanduo... Pirmoji pasirodė manekenė, dėvinti rokoko stiliaus suknele. Ji lėtai ir nerūpestingai vaikščiojo po parką, taip sukurdama lengvumo ir nerūpestingumo atmosferą.

Rokoko pakeitė šiandiena. Pirmieji modeliai tikrai džiugino publiką, daugelis iš jų buvo palydėti garsiomis ovacijomis. Šioje kolekcijoje, kaip minėjo pats J. Statkevičius, buvo pristatyta ir jo aksesuarų linija. Žinoma, daugelis jos liko fiziškai nepamatęs, kiti atkreipė dėmesį į rankines, kurtas specialiai vyrams bei puošnius moteriškus kaklo papuošalus.

Pirmieji drabužių modeliai - gana lengvi, alsuojantys pavasariu, spalviškai gana monotoniški, tačiau pastebimas eksperimentavimas klasikinio rūbo formomis, kas buvo netikėta. Vyrauja suknelės, kostiumėliai, lietpalčiai, galvos apdangalai ir net klasikinis kostiumas. Pamažu į moterišką rūbų liniją įsilieja vyriškoji, kurioje sudarė klasikinės kelnės. Pastarųjų ilgis dažniausiai nesiekdavo kulkšnių, su kantu, marškiniai bei švarkai, siuvinėtos liemenės, kaklaskarės. Spalviškai vyriškoji linija buvo įvairesnė, išvydome ir melsvos, ir kraujo raudonos, rudos, baltos, juodos spalvų derinius.

Trumpai apibendrinant vyrišką liniją - ji visiškai atitinka bendrąsias pasaulines mados tendencijas. Tokia tad buvo pagrindinė J. Statkevičiaus kolekcijos pret-a-porter dalis, kuria dizaineris visiems įrodė, jog jo siuvami rūbai - ne tik elito ponių privilegija.

Pamažu parko alėjose pasirodė visų mylima ir nušlifuota klasika, vyraujanti tamsa kostiumuose, tobulose formose ir visą šią rimtį sušvelninę minimalūs, bet efektingi žaidimai galvos apdangalais ir kitais aksesuarais. Rimtis parke atėmė publikai žadą, o jį išsklaidė lengvas vakarinių suknelių plazdenimas. Per audinius, iš jų suformuotas faktūras, spalvas dizaineris atskleidė didžiausias moteriško žavesio ir elegancijos paslaptis.

Finalinis modelis tarsi grąžino mus į pasivaikščiojimo parke pradžią, kuomet regėjome rokoko stiliaus suknelėmis aprengtas damas. Kolekcijas be profesionalių manekenų demonstravo ir tokios žvaigždės kaip kad Svetlana Griaznova, Asta Valentaitė, Dexteris Fletcheris, Nikolajus Ciskaridzė ir Edgaras Montvydas.

Reziumė: J.Statkevičius žiūrovams suteikė galimybę pasivaikščioti savo kurto parko ir jo personažų alėjomis. Savo susižavėjimą ir dėkingumą publika išreiškė ilgai netylančiomis ovacijomis.

Kolekciją stebėjo Benas Bogušas
Foto: Vincas Alesius

juozas statkevicius, kolekcija, mada, Pramogų arena, Statkevičius

Naujausi komentarai
ruta
2010-10-29, 19:33
Aukšta klasė.
mados ikona
2010-10-29, 13:50
is karto matyti - aukto lygio pilotazas, superine kolekcija, reikes pasiieskoti ko nors panasaus, bet pigesnio, nes ideju tikrai pasisemiau nemazai :)
mmmm
2010-10-29, 11:46
coooooooooooooooool
Salomėja
2010-10-29, 11:40
Oi, kaip gražu gražu... Kaip faina, kad tokį dizainerį turime :)
mindaugas
2010-10-29, 11:36
valdovas
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai