Now Reading
Romantiškai rudeniški AHA (foto, video)

Romantiškai rudeniški AHA (foto, video)

Romantiškai rudeniški AHA (foto

Pasibaigė dar viena grupės AHA koncertinio turo „Ending On A High Note“ dalis. Vakar sostinėje įvykęs koncertas subūrė įvairaus amžiaus kokybiškos muzikos gerbėjus į neeilinį renginį.

Publikai besirenkant į legendinės norvegų grupės pasirodymą scenoje išvydome Jurgą. Nepaisydama sveikatos sutrikimų, ryžtingoji Jurga neatsisakė apšildyti AHA. Buvo įdomu stebėti kaip neseniai traumą patyrusią Jurgą (daininkė vienos repeticijos metu patyrė kojos ir rankos lūžius), tiesiogine prasme įnešė į sceną. Besiklausant lyrinių atlikėjos dainų į salę sugūžėjo AHA gerbėjai…

Įvairi publika – vienas skonis

Atsisveikinimo turas – liūdna ir kartu gera žinia melomanams. AHA į Lietuvą atvyko ne numirti, bet atvirkščiai gyvai ir oriai atsisveikinti ir tai jiems pavyko. AHA nesistengė pademonstruoti kažko, prie ko nėra pratę – jokio skandalingo šou, tiesiog gera, laiko patikrinta, kokybiška muzika. Aksominio balso vokalistas Mortenas Harketas su publika bendravo nedaug – dėkojo už ilgus bendravimo metus, ištikimybę AHA kūrybai.


Grupė AHA šventė savo 25-ių metų jubiliejų, tad nieko keisto, kad gerbėjų amžius buvo labai įvairus, tačiau nepaisant ryškių amžiaus skirtumų, muzika sujungė širdis plakti vienu ritmu. Lyriškoji muzika puikiai nuteikė poras ir romantiškos sielos žmones, tačiau buvo ir vidury koncerto pildančių alaus atsargas.

Audringų aplodismentų ir dainavimo sulaukė daugumai puikiai pažįstamos „The Sun Always Shines on TV“, „Stay on These Roads“, „Crying in the Rain“, „Summer Moved On“, „Hunting High or Low“, bisui palikta „Take on Me” gyvai skambėjo išties profesionaliai… Buvo pasigedusių nenuskambėjusios žymiosios „Little Black Heart“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Minimalios dekoracijos, kokybiška muzika – maksimalus įspūdis

AHA scenos dekoracijos – trys ekranai ir diskotekos apšvietimas. Atrodo minimaliai, tačiau per ekranus nuolat demonstruotos įvairios su dainomis tematiškai susietos vizualizacijos atrodė kiek mistiškai ir kažkuo priminė Pink Floyd. Laiko, kosmoso, marinistinės ir futuristinės tematikos su AHA muzika sudarė puikų tandemą…

Parengė Viktorija Gudelė
Nuotr. ir video Karolio Vyšniausko

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top