Iki australų komikų dueto „Umbilical brothers“ pasirodymo liko keletas valandų

„Mimai žavintys net žmones, kurie nekenčia pantomimos“; „Duetas per pora dešimtmečių susistygavęs taip, kad per pasirodymus nebeaišku, kur kurio ranka, ar kuris skleidžia garsus, o kuris juos vaizduoja“; „Legendinis komikų duetas“ – tokiais ir panašiais epitetais australus „Umbilical brothers“ apipila „The New York Times“, „The Scotsman“, „Affair Magazine“ ir kiti pasauliniai leidiniai.

Gruodžio 10 dieną juos išvys Lietuvos žiūrovai, kurie dar net viešai nepaskelbus apie „Umbilical brothers“ apsilankymą, renginio organizatoriams pareiškė, kad tai kuo tikriausias svajonės išsipildymas bei išgraibstė pusę bilietų.

„Tai ir mūsų svajonės išsipildymas. Šį duetą pas mus pirmą kartą prieš bemaž ketverius metus „atvedė“ Dainius Kazlauskas. Pamenu tuomet jis parodė mums vieną iš „Umbilical brothers“ video internete ir pasakė, kad štai žmonės tobulai atliekantys savo amatą. Pažiūrėjome ir nesuabejojome jų meistryste. Ėmėme jais domėtis ir dabar atvežame į Lietuvą vieninteliam pasirodymui Vilniuje“, – sako „Idioteatro“, organizuojančio australų viešnagę, vadovas Donatas Tarasevičius.

„Umbilical brothers“ – puikiai pasauliui pažįstamas genialių australų komikų Shano Dundas ir Davido Collinso duetas. Jų pasirodymai įtraukia savo energija, o stebėti juos lengva ir smagu, mat australų kūryba suprantama daugeliui – joje žodžių nedaug, tai tarsi pantomimos ir žmogaus kuriamų juokingų ir įvairių tikrovės imituojamų garsų spektakliai. Jų pradžia galima laikyti dar tuos laikus, kai Shanas ir Davidas mokėsi vaidybos mokyklos pirmame kurse ir per pantomimos pamokas jose tiesiog pristigo garso... O gal būtų tiksliau pasakyti, kad tada, kai per paskaitą kažkuris kažkuriam sulaužė nosį.


Šių australų humoras toks, kurį galima vadinti subtiliu, bet kartu ir labai aštriu, o pamačius bent vieną jų spektaklį norisi vis daugiau, mat kaskart jie vis gilesni ir įdomesni. Ir žurnalistų klausiami, ar nebijo, kad išseks jų kūrybinis potencialas, Shanas ir Davidas atsako, kad kartais net patys nustemba, kad nuolat atranda gyvenimiškų situacijų, iš kurių galima kurti spektaklius, juokinančius ne tik skirtingų kartų žmones, bet ir gyvenančius skirtingose šalyse. „Komikai jau tokie yra. Mūsų smegenys veikia tarsi gydytojų – mes visad pasirengę. Kartais sau pasakai, kad gana ieškoti juokingų dalykų visame kame. Bet visgi kažkokia tavo dalelė niekad nesustoja budėjusi“, - aiškina Shanas.

„Umbilical brothers“ pasirodymų scenarijai grindžiami tuo, ką kiekvienas esame patyrę gyvenime ar svajonėse, o gal sapnuose. Savo amatą puikiai išmanantys australai sugeba stimuliuoti žiūrovų vaizduotę taip, jog jie nejučia patys pasineria į scenoje kuriamą veiksmą, kupiną netikėčiausių posūkių, su virtuoziškais ir stebinančiai taikliai kuriamais garsais.

Meistriškai savo spektaklius kuriantys ir atliekantys „Umbilical brothers“ ne kartą apdovanoti garsiausiuose pasaulio festivaliuose, pradedant Edinburgo, Honkongo bei Adelaidės „Fringe“ ir baigiant tarptautiniu Londono mimų festivaliu ar tarptautiniu Tokijo komedijų festivaliu. O pasaulio žemėlapyje, kuriame „Umbilical brothers“ žymisi vietas, kur jau yra tekę pasirodyti, nė vieno „smeigtuko“ nėra tik Antarktidoje.

Vienintelio pasirodymo Lietuvoje metu „Umbilical brothers“ pristatys savo programą „Don‘t explain“. Ir kaip signalizuoja pasirodymo pavadinimas – išankstinių paaiškinimų nebus, reikia tiesiog būti vienu iš tų 700 žiūrovų gruodžio 10-ąją Teatro arenoje Vilniuje.

Nors patys „Umbilical brothers“ rimtais veidais, bet nežinia, ar tikrai nejuokaudami sako, kad šis jų pasirodymas – puikiausia pasimatymo pradžia. „Tai nuostabi pirmojo pasimatymo pradžia – aiškina Collinsas – Pusantros valandos juoko, o po to galima eiti į barą ir kalbėtis apie tai, iš ko juokėtės bei dar pasijuokti. Seksas, galiausiai, garantuotas.“

„Umbilical brothers“ pasirodymas „Don‘t explain“ Vilniuje gruodžio 10 dieną, penktadienį, Ūkio banko teatro arenoje (Olimpiečių g. 3) 19 val.

Laikas.lt

į Lietuvą atvyksta Umbilical brothers, komikai, Umbilical brothers

Naujausi komentarai
vaidusiukas
2010-11-11, 20:19
Noriu noriu noriu!!!! Jau seniai svajojau apie juos Lietuvoje ir pasirodo svajonės pildosi :)))
stygius
2010-11-03, 18:25
kazkas naujo :)
Mile
2010-11-03, 18:25
as irgi labai noreciau,..
2010-11-03, 16:17
Nei video nereikia žiūrėt, nes ir taip per youtube išžiūrėti iki negalėjimo :) labai labai noriu į jų pasirodymą!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai