Now Reading
Natūralios ar priaugintos blakstienos?

Natūralios ar priaugintos blakstienos?

Natūralios ar priaugintos blakstienos?

Iki šiol gerai žinojome apie plaukų ir nagų priauginimą ir turbūt ne viena iš mūsų buvo kažkurį iš jų išbandžiusi. Pastaruoju metu vis populiarėja dar vienas priauginimas – tai blakstienų priauginimas.

Nors tai nėra absoliuti naujovė tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje, vis dėlto apie blaktstienų priauginimą pradėta kalbėti visai neseniai. O kaip profesionalią ir tikrai kokybišką paslaugą Lietuvos grožio salonai pradėjo teikti dar vėliau.

Blakstienas yra prisiauginusios tokios pasaulio įžymybės kaip Nicole Kidman, Star Jones, Paris Hilton, Lindsay Lohan, Gwen Stefani, Lucy Liu, Naomi Campbell, Liz Hurley ir čia yra išvardyta tik maža dalis jų. Ir visai nebūtina būti žvaigžde, kad galėtum džiaugtis ilgomis, riestomis ir gražiomis blakstienomis – dabar tai yra greita ir gan nebrangi procedūra. Tačiau ar čia tik bevertis mados reikalas, ar visgi blakstienų priauginime slypi kažkas gero ir naudingo?

 Procesas – kas ir kaip

Priauginamos blakstienos yra pusiau permanentinės ir yra pagamintas iš sintetinio pluošto. Kiekviena nenatūrali blakstiena yra pridedama atitinkamai prie jūsų natūralios blakstienos (o ne kuokštais, kaip tai buvo įprasta anksčiau), prisitaikant prie jų išlenkimo ir pagal jų augimo ilgį. Visa procedūra trunka apie pusantros ar dvi valandas – gali būti ir trumpesnė, tačiau atliekant procedūrą profesionalo kabinete, jis visada užtruks ilgiau tam, kad darbas būtų atliktas preciziškai ir nenukentėtų kokybė. Viso priauginimo metu turėsite neatmerkti akių, nes klijų sudėtyje esantis eterinis preparatas garuodamas gali sukelti nepageidaujamą pojūtį, akių alerginę reakciją ir stiprų niežėjimą. Tačiau pati procedūra yra nei kiek neskausminga, todėl galima atsipalaiduoti ir kantriai išlaukti reikiamas valandas (tačiau tos, kurių akys jautrios, ar tos, kurios nešioja kontaktinius lęšius, gali jausti mažiau malonius pojūčius priauginimo metu).

Vienai akiai reikia priauginti maždaug 30-80 atskirų blakstienų. Blakstienų ilgis, tankumas ir storis yra parenkami pagal kiekvienos moters pageidavimus. Juolab, kad ne kiekvienai tinka labai riestos, nežmoniškai ilgos ir ypač tankios blakstienos. Juk nesinori, kad aplinkiniai manytų, kad jūsų blakstienos yra tiesiog priklijuotos, tad specialistas parinks tokias, su kuriomis niekas net nedrįs įtarti, kad jos nenatūralios.

Apie priauginamas blakstienas

Dauguma moterų renkasi juodas blakstienas, tačiau taip pat galima rinktis rudas, raudonas, žalias ir violetines. Spalvotos labiausiai tinka kokiai nors specialiai progai, ypač, jei tik dalis blakstienų yra kitos spalvos, tačiau rudos spalvos blakstienas galima rinktis ir kasdienai.

Reikia pastebėti, jog dažniausiai priauginimo proceso metu yra naudojamos sintetinio audinio blakstienos, tačiau yra galimybė prisiauginti natūralaus plauko blakstienas, kurios yra išgaunamos iš audinės kailio. Jos daug labiau primena natūralias blakstienas pagal savo struktūrą, todėl ir atrodo daug natūraliau ir efektingiau, be to, kadangi tai yra natūralus plaukas, jis mažiau velsis ir ilgiau išliks gyvybingas ir nepakitęs. Visgi dažniausiai yra naudojamos iš specialių sintetinių mikropoliesterinių pluoštų (dažniausiai nailono pagrindu) pagamintos blakstienos, kurios taip pat yra identiškos natūraliam žmogaus plaukui, tačiau yra daug pigesnės.

Jeigu tinkamai prižiūrėsite ir rūpinsitės priaugintomis blakstienomis, jos išsilaikys gana ilgą laiką. Įprastai natūrali žmogaus blakstiena iškrenta kas 60-90 dienų ir iš karto išauga nauja. Todėl turėsite maždaug kas dvi tris savaites reguliariai lankytis pas savo kosmetologą, kuris atliks blakstienų korekciją, tiksliau, ant naujai išaugusios blakstienos priaugins sintetinę. Tačiau reikėtų paminėti, jog apsilankymų skaičius įvairuoja priklausomai nuo kiekvienos moters blakstienų augimo ciklo ir, be abejo, priežiūros, tad apsilankymų skaičius gali suretėti iki karto per tris mėnesius. Tinkamai jas prižiūrint, jos gali išsilaikyti ilgiau nei metus.

Rezultatas, kurio laukiate

Priaugintos blakstienos yra lengvos, minkštos, patogios ir atrodo labai natūraliai. Jos suteiks daugiau ilgio ir storio jūsų nuosavoms blakstienoms, bus daug riestesnės ir gražesnės. Rezultatas tikrai stulbinantis – žymiai storesnės, ilgesnės, tankesnės blakstienos, suteikiančios jūsų žvilgsniui skvarbumo, išraiškingumo, atveriančios ir optiškai didinančios akis, todėl kiekvieną kartą išėjusios iš dušo, po maudynių jūroje ar baseine atrodysite puikiai.

Blakstienų priauginimas – tai puiki galimybė turėti gražias ir ilgas blakstienas ne tik ypatingomis progomis, bet ir kasdien. Priaugintos blakstienos puikiai prisitvirtina prie natūralių blakstienų, todėl nereikės baimintis, kad kasdienėje veikloje – miegant, sportuojant, maudantis ar tiesiog atliekant namų ruošos darbus, jos gali iškristi – taip galėsite jomis džiaugtis ir puikuotis tikrai labai ilgą laiką.

Be to, priaugintų blakstienų nebereikia dažyti akių tušu, tad sutaupysite laiko ir lėšų. Ir, kas svarbiausia, priaugintos blakstienos yra puiki išeitis, kurios niekada negalėjo pasididžiuoti ilgomis, tamsiomis ir tankiomis blakstienomis, tačiau visada norėjo tokias turėti. Tokiais atvejais gelbėdavo tik ilgas ir kruopštus darbas su akių tušu. Visgi akių tušas gali nubėgti, o riečiant blakstienas specialiu rietikliu jos tampa labai pažeidžiamos ir silpnos, todėl iškrenta anksčiau laiko. Tad prisiauginus blakstienas atsikratysite visų šių problemų iš karto.

Visi už ir prieš

Pirmiausias ir svarbiausias priaugintų blakstienų privalumas – itin išraiškingas žvilgsnis, tankios, ilgos bei riestos blakstienos. Jūsų akys visada ir bet kur atrodys puikiai, lyg ką tik būtumėte jas dažiusi. Tačiau tušo jums nereikės. Jos puikiai tinka esant ypatingai progai. Makiažas atrodo daug įspūdingesnis ir puikiai derės su jūsų blakstienomis. Ir tikrai jos neatrodys nenatūraliai – kadangi naujosios blakstienos yra plonytės, tad jos atrodo labai natūraliai ir nesiskiria nuo tikrųjų.

Taip pat reiktų paminėti, jog priaugintos blakstienos nesukelia jokios alerginės reakcijos, todėl tiks ir ypač jautrias akis turinčioms moterims, ir toms, kurios nešioja kontaktinius lęšius. Priauginimui skirtos blakstienos yra tvirtai pritvirtinamos prie natūralių blakstienų, todėl jos netrukdo aktyvioje veikloje, miegant ar maudymosi metu.

Kaip ir kiekvienas geras dalykas, blakstienų priauginimas turi savų minusų. Pirmiausia viskas remiasi į finansinį pagrindą. Vien pirminė procedūra grožio salonuose kainuoja kelis šimtus litų, o dar reikalingos nuolatinės blakstienų korekcijos, kurios taip pat kainuoja – o jei dar jūsų blakstienų augimo ir iškritimo ciklas yra labai dažnas!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kita vertus, blakstienos gali pradėti kristi ne natūraliai, o vien dėl to, kad pavargsta laikyti priaugintas – visgi jos turi atitinkamą svorį. Iškritus keletui blakstienų tenka keliauti į grožio saloną korekcijai, tad apsilankymų pas profesionalą skaičius gali dar labiau padažnėti. Retais atvejais ir taip buvusios silpnos blakstienos dar labiau susilpnėja, todėl padaryta žala gali būti nebegrąžinama.

Kitas svarbus aspektas – blakstienų priežiūra. Jas reikia nuolat sąžiningai šukuoti specialiomis šukomis, nes kitaip jos susivelia ir išsidraiko. Jokiais būdais negalima jas dažyti tušu, nors ir tikrai manote, kad tai vienetinis atvejis ir tik per ypatingą vakarėlį – nuvalius tušą priaugintos blakstienos praranda savo natūralų grožį, susivelia. Galima jas padažyti tik specialiu tam pritaikytu tušu, kuris skirtas paryškinti, o kartu ir stiprinti jūsų blakstienas.

Kad ir kaip įtikinamai įrodinėtų blakstienų priauginimo paslaugą teikiančių grožio salonų darbuotojai ir procedūros atlikimo specialistai, kad blakstienos laikysis labai tvirtai ir niekada nenukris, tačiau iš tiesų tai nevisai tiesa. Su priaugintomis blakstienomis reikia elgtis daug atsargiau nei su savo natūraliomis: saugoti, stipriai netrinti, netraukioti, nedažyti ir pan. Jeigu dažote akis šešėliais ar kita dekoratyvine kosmetika, valyti makiažą reikia labai kruopščiai.

Be to, priaugintas blakstienas neįmanoma nešioti kartu su akiniais, nes jos nuolat remiasi į stiklus, tad atsiranda nemažas diskomforto jausmas.

Jeigu paklaustume moterų, kurios yra išbandžiusios blakstienų priauginimą, tai beveik visos, įvertinusios visus minusus ir pliusus, vienareikšmiškai pripažįsta: prisiauginus blakstienas žvilgsnis ir akys atrodo pasakiškai, tačiau kaina (ir finansine, ir moraline prasme), kurią reikia mokėti jas prižiūrint, ne visada kompensuoja šį grožį. Tačiau išskirtinėms progoms ši procedūra yra tiesiog nepakeičiama.

Tad mes galime tik pridurti iš savo varpinės, jog toms, kas nesiskundžia retomis ir trumpomis blakstienomis, prisiauginti jų tikrai nėra reikalo. Juk nedidelis kiekis gero ir kokybiško tušo tikrai pagražins jūsų blakstienas akimirksniu ir suteiks joms reikiamą formą ir tankumą. Tačiau jei norite jas prisiauginti vien dėl mados – pirmyn, juk priaugintos blakstienos turi savo žavesio!

Parengė Nina Ivanova

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top