Lietuvos studentai įrodė, kad nėra abejingi paramos akcijoms

Rugsėjo pabaigoje startavusi akcija „Dovanok skaitymo džiaugsmą vaikams!“ baigėsi viršijusi lūkesčius, džiaugiasi akcijos organizatoriai pramoginio portalo Laikas.lt komanda.

Akcija vyko vos daugiau nei mėnesį (nuo rugsėjo 20 iki spalio 29 dienos), Vilniaus ir Kauno universitetų erdvėse buvo išdėliota per dvidešimt dėžių, kuriose akademinės bendruomenės nariai galėjo nešti ir aukoti vaikams, lankantiems dienos centrus, knygas. Akcijai įpusėjus prie knygų paramos iniciatyvos prisijungė ir didieji Vilniaus prekybos centrai „Akropolis“ ir „Europa“. Iš viso buvo surinkta daugiau nei šeši šimtai knygų.

„Nesitikėjome tokios gausios žmonių paramos, šaunu, kad lietuviai moka dalintis ir paremia kuo tik gali. Tiesa, ne visos suneštos knygos yra tinkamos naudojimui, pasitaikė ir senų bei ne visai vaikams tinkamų knygų, tačiau vis tiek esame nustebę, kiek daug gavome gerų, beveik naujų knygų skirtų vaikams ir paaugliams“ - teigia akcijos koordinatorė Viktorija. Tarp grožinės literatūros knygų pasitaikė ir mokyklinių knygų bei keletas pratybų sąsiuvinių.

Tiesa, kaip paaiškėjo bendraujant su vaikų dienos centrų darbuotojais, pratybos ir vadovėliai, tai bene opiausia problema, su kuria susiduria dienos centruose besilankantys vaikai. „Kalbėdami apie pratybas ar būtiniausius vadovėlius, susiduriame net su pedagogų nejautrumu. Vaikų dienos centrus lankantiems vaikams reikalinga parama. Tikimės, kad studentai išties nuoširdžią pagalbos ranką jaunesniesiems“, – teigė vieno akcijoje dalyvaujančio vaikų dienos centro vadovė.

Taigi, kaip ir buvo skelbta, už tris atneštas knygas, rengėjai Laikas.lt bei rėmėjai CSC Telecom ir Eurocom įsipareigoja nupirkti vieną naują knygą ar pratybų sąsiuvinį. Todėl, siekdami, kad vaikai būtų kaip galima greičiau aprūpinti pratybų sąsiuviniais, akcijos rėmėjai dar spalio pradžioje jais aprūpino vaikų dienos centre „Duok ranką“ besilankančius mokinius. O dabar, suskaičiavus visas atneštas knygas, bus papildomai nupirkta naujų pratybų bei grožinių knygų, kurios atiteks Všį „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrams.

Akcijos rengėjai nuoširdžiai dėkoja visiems prisidėjusiems prie šios paramos!

Laikas.lt

dovanok skaitymo dziaugsma vaikams, paramos akcija

Naujausi komentarai
Marija
2010-11-10, 15:39
o as dalyvavau :) ir jauciuosi padariusi gera darba :)
sima
2010-11-10, 14:44
šaunuoliai, gaila neprisidėjau :)
Jonas Baronas
2010-11-10, 14:35
labai smagu,kad taip aktyviai studentai sudalyvavo akcijoje... saunu!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai