Now Reading
Eelke Kleijn: „Aš labai laukiu pasirodymo Klaipėdoje!”

Eelke Kleijn: „Aš labai laukiu pasirodymo Klaipėdoje!”

Eelke Kleijn: „Aš labai laukiu pasirodymo Klaipėdoje!”

Nors jis jaunas, jis jau garsus. Jis be proto talentingas ir vadinamas naujuoju Olandijos elektroninės muzikos stebuklu.

Pirmąjį jo albumą išleido atskiro pristatymo nereikalaujanti kompanija „Global Underground“, o šį šeštadienį jis pirmą kartą atvyksta į Lietuvą tam, kad pristatytų savo antrą studijinį albumą. Lapkričio 20 d. Klaipėdos naktiniame klube „Kiwi“ naujosios šokių muzikos kartos žvaigždės iš Olandijos Eelke Kleijn vienintelis pasirodymas ir naujojo albumo „Untold Stories“ pristatymas Baltijos šalyse.

Eelke Kleijn – tai vienas iš greičiausiai ir sėkmingiausiai progresuojančių šokių muzikos kūrėjų Europoje. Jo pirmąjį albumą „Naturally Artificial“ muzikos pasaulis sutiko aplodismentais, o gerbėjai saugo šį albumą, kaip vieną iš didžiausių relikvijų, kol šis vaikinas taps vienu iš garsiausių planetos elektroninės muzikos stabų. Kitus po šokių aikštelę skrajoti priverčiantis olandas taip pat yra vienas iš karščiausių šių dienų muzikos prodiuserių, kurio muzika skamba tokių prekinių ženklų, kaip „Nike“ reklaminėse kompanijose. Šį savaitgalį šis talentas uostamiesčio naktiniame klube „Kiwi“ pristatys savo antrąjį muzikinį „kūdikį“, pavadinimu „Untold Stories“. Pokalbis su Eelke Kleijn apie naująjį albumą, muziką ir Lietuvą:

Tavo pirmasis albumas „Naturally Artificial“ sulaukė labai palankios kritikų ir gerbėjų reakcijos. Ar po šios sėkmės nejautei „kūrybinio spaudimo“ kuriant naująjį albumą. Ar neapniko baimė, kad antrasis albumas gali nesulaukti tokios teigiamos reakcijos?

Taip, pirmasis albumas tikrai sulaukė didelio pasisekimo. Tuo tarpu „Untold Stories“ iš tiesų yra tikrai kažkas naujo ir kitokio nei mano pirmasis albumas, tačiau aš labai laukiu gerbėjų ir muzikos pasaulio reakcijos į jo pasirodymą. Jei kalbant atvirai, kurdamas įtampos nejaučiau. Tiesiog leidau savo kūrybinėms mintims plaukti laisvai.

Papasakok daugiau apie savo naująjį darbą „Untold Stories“. Ko tavo gerbėjai naujo ir netikėto gali tikėtis jame?

Jei lygintumėme jį su pirmuoju mano studijiniu darbu „Naturally Artificial“, naujasis albumas yra lyg viena ilga muzikinė tema, o ne atskirų muzikos kūrinių rinkinys. Kurdamas jį norėjo jam suteikti didžėjaus grojamo set‘o pojūtį, kuriame būtų ne vien tik įprastinė šokių muzika, bet ir daugiau elektroninės muzikos stilių. Manau, kad man pavyko sukurti gražią muzikinę istoriją, kuri pagauna tave nuo pat pirmo kūrinio ir leidžia pasinerti į 70 – ies minučių trukmės muzikinę kelionę. Šiek tiek nerimavau, dėl lėto kai kurių kūrinių tempo, tačiau šiuo albumu taip pat norėjau šiek tiek sulaužyti nusistovėjusius rinkos stereotipus. Mano nuomone, tiesiog įrašyti 10 vienodų klubinių kūrinių autoriniam atlikėjo albumui, kuris reprezentuoja jo vardą, veidą bei muzikos suvokimą šiais laikais yra nerimta.

Pristatinėdamas savo pirmąjį albumą, aplankei ne vieną šalį. Kur tavo gerbėjai gali tikėtis išgirsti „Untold Stories“ albumo medžiagą?

Šio albumo kūrinius esu įtraukęs į visų savo pasirodymų programą. Tai padaryti nebuvo lengva, nes kai kurie šio albumo kūriniai yra labiau melodingi ir lėti ir skirti labiau klausimui, nei šokiams. Todėl reikia labai jausti laiką, kada juos pateikti publikai pasirodymo metu. Šį albumą artimiausiu metu ketinu pristatyti Olandijoje, Šveicarijoje, Vengrijoje, Dominykos Respublikoje ir Belgijoje. Kitų metų pradžioje šį albumą galės išgirsti ir Pietų Amerikos bei Azijos klausytojai. Taip pat šiuo metu derinamos pasirodymų datos JAV ir Australijoje.

Kas tau darė didžiausią įtaką kuriant naująjį albumą?

Tiesa pasakius didžiausią įtaką šio albumo kūrybai padarė grupės beveik nesusijusios su elektronine muzika. Jei įvardinti tiksliau, tai būtų „Muse“, „The Editors“, „UNKLE“ ir daug klasikinės muzikos atlikėjų.

Kuri daina iš „Untold Stories“ albumo yra tavo mėgiamiausia ir kuri pareikalavo daugiausiai tavo kūrybinės energijos?

Mano mėgiamiausioji tikriausiai būtų „Gevoelsplaat”. Man tikrai patinka šios dainos kūrybos rezultatas. Ji turi labai tinkamą muzikinį judėjimą ir labai išraiškingus gitaros sąskambius kūrinio pabaigoje. O dainai, kuri pareikalavo daugiausiai laiko, tai „The Lone Ranger”. Išmėginau labai daug skirtingų šio kūrinio versijų iki tol, kol atradau man patinkantį skambesį. Vienos jų buvo labiau klubinės ir greitesnis, kitos lėtesnės ir melodingesnės, tačiau albume esanti versija, manau, yra pati geriausia.

Tai bus pirmasis kartas, kai pasirodysi Lietuvoje? Ką žinai apie šią šalį ir apie miestą, kuriame Lietuvos publikai pristatysi naująjį albumą?

Aš tikrai žinau, kad jūs , lietuviai, tikrai mokate linksmintis. Nors ir nesu niekada pasirodęs Lietuvoje, esu sutikęs žmonių iš Lietuvos, kurie atvykdavo į mano pasirodymus Serbijoje ar net Vengrijoje. Todėl aš labai laukiu pasirodymo Klaipėdoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Untold Stories“ bus išlestas Paul’o Hazendonk’o ledybinės kompanijos „Manual Music“. Pirmasis tavo albumas buvo išleistas po elektroninės muzikos grandų „Global Underground“ vardu. Papasakok daugiau apie patirtį dirbant su šiais dviem skirtingais muzikos leidybos grandais?

„Global Underground“ prieš 3 – jus metus buvo puiki leidybinė kompanija mano kuriamai muzikai. Tuo metu jie susidomėjo mano kūrybą ir suteikė man nerealų šansą pateikti savo muziką po tokios gigantiškos muzikos kompanijos vardu. Tačiau šis albumas savo skambesiu labiau tiko būtent „Manual Music“. Mes su Paul‘u pažįstami jau ilgą laiką ir prieš keltą metų mes turėjome labai skirtingą muzikinį skonį. Tačiau per tuos metus mūsų muzikos suvokimas, galima sakyti, suaugo į vieną. „Manual Music“ man yra viena geriausių leidybinių kompanijų, kurių leidžiamą muziką aš drąsiai renkuosi savo pasirodymų metu.

Ką galėtumei patarti jauniesiems didžėjams, kurie tik pradeda sudėtingą kelionę į pripažinimą? Kur jie labiau turėtų sukoncentruoti savo kūrybinę energiją? Ką jie turėtų daryti geriau už kitus ir ko iš vis nedaryti norėdami sulaukti pripažinimo?

Pagrindinis dalykas šiandien yra kurti gerą muziką. Neskubėti savo muzikos parodyti bet kam ir išleisti jos su nežinoma leidybine kompanija arba patiems. Šiais laikais nebėra kokybės kontrolės. Jei žinoma leidybinė kompanija pasako, kad atlikėjui reikia daugiau padirbėti, dauguma jų, tikriausiai dėl nekantrumo, tiesiog, išleidžia savo kūrybą patys arba po nežinomos leidybinės kompanijos vardu. Vienas geras albumas ar singlas išleistas po didėlės leidybinės kompanijos vardu yra daug galingesnis ginklas siekiant užkariauti rinka, nei 20 vidutiniškų leidimų, su niekam nežinoma leidybine kompanija.

Kaip manai, kur yra tavo muzikos paslaptis? Kodėl ją mėgsta tavo gerbėjai , kuo ji išskirtinė ir kodėl žmonės turėtų pirkti tavo naująjį albumą „Untold Stories“?

Manau pagrindinis raktas į klausytojo širdį mano muzikoje yra šiluma. Mano muzika ne visada yra labai melodinga, tačiau net kai kuriu muzika, kuri turi nemažai groove‘o savyje, stengiuosi joje įdėti tų mažų elementų, kurie tave joje, tiesiog, paskandina. Aš tikiuosi, kad žmonės pirks „Untold Stories“ albumą todėl, kad jie gerbia mane už tai, ką aš kuriu ir yra pakankamai smalsūs, kad išgirstų tai, ką naujo jiems esu paruošęs.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top