Now Reading
„De-Phazz“ parodė, kaip reikia bendrauti su publika (foto, video)

„De-Phazz“ parodė, kaip reikia bendrauti su publika (foto, video)

„De-Phazz“ parodė
Lietuvoje viešinčios užsienio muzikos žvaigždės dažnai kaltinamos arogancija ir šaltumu už tai, kad pasirodymo metu mažai bendrauja su klausytojais. Vakar, lapkričio 18-ąją „Forum Palace“ koncertavęs lounge muzikos internacionalas iš Vokietijos „De-Phazz“ parodė, kad galima ir kitaip.

„Koncerte pristatysime naują albumą „Lala 2.0.“ Ar kas nors jau turi jį įsigiję?“, – klausia grupės vokalistė Pat Appleton. Keletas melomanų pakelia rankas į viršų. „Ačiū, jūsų dėka galėsiu skaniai papusryčiauti keletą dienų“, – juokauja ji ir pradeda koncertą.
 
Atlikusi grupės vizitinę kortelę „The Mambo Craze“ ir keletą naujojo albumo dainų, dainininkė laikinai atsisveikina ir pasirodymo estafetę perduoda „De-Phazz“ sielai, ekstravagantiškam džiazmenui Karlui Friersonui, nepriekaištingai įvaldžiusiam tiek šokio, tiek vokalinius įgūdžius.
 
„Duokit man „juodą“ „Yeah!“, – ragina Karlas, prieš nuskambant džiaziškam grupės kūriniui (potekstė: džiazas – juodaodžių pradėta kurti muzika). „Yeaaaah!“, – nedrąsiai atsako publika. „Tai buvo lietuviškas „Yeah!“, – nusijuokia dainininkas, pridurdamas: „Bet tai jokiu būdu nėra blogai!“

Vilniuje – jau penktą kartą

Ir taip – praktiškai po kiekvienos dainos, kurias Pat ir Karlas viso koncerto metu atliko atskirai, tik pabaigoje į sceną žengę kartu. Jiems talkino keturių instrumentalistų kolektyvas: būgnininkas, klavišininkas, bosistas, saksofonistas.
 
Publikai šou patiko, šokančių ir plojančių žmonių vis daugėjo, nors masinės muzikinė euforija nebuvo pasiekta. Galbūt todėl, kad dauguma žiūrovų – vyresnio amžiaus. Kita vertus, pirmąjį albumą „De-Phazz“ išleido dar 1997-aisiais. Šiųmetis „Lala 2.0.“ – aštuntasis įrašas grupės diskografijoje.
 
Koncerto pabaigoje Karlas Fiersonas publikai kartojo „ačiū“ taip, tarsi tai būtų žodis iš jo gimtosios kalbos žodyno. Tuo taip pat nereikėtų stebėtis: „De-Phazz“ Lietuvoje vieši jau penktąjį kartą, be sostinės jie yra koncertavę ir Kaune, ir netgi Trakuose.

„BrassBastardz“: solidus apšildymas

Ateiti į koncertą buvo verta ne vien dėl „De-Phazz“, bet ir dėl apšildančios grupės, lietuvių „BrassBastardz“. Šis, pakankamai mažai Lietuvos mainstream muzikoje žinomas, tačiau jau devintus metus gyvuojantis vardas slepia vieną talentingiausių šalies vokalisčių Daivą Starinskaitę (ex „Saulės kliošas“). Ji, kartu su grupės vaikinais padovanojo publikai margą acid jazz kokteilį, kuris puikiai derėjo prie vakaro kaltininkų lounge ritmų.
 

Karolis Vyšniauskas. Nuotr. Justės Urbonavičiūtės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top