Lietuvos futbolo sezono uždaryme apdovanoti metų geriausieji

Sekmadienį Trakuose iškilmingai paminėta 2010 metų Lietuvos futbolo sezono pabaiga ir apdovanoti prizininkai bei paskelbti metų geriausieji.

Darbai su perspektyva

Lietuvos fubolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius sakė, kad šių metų pasiekimai – jau įgyvendinti ar pradėti darbai – turi ilgalaikę perspektyvą.

„Vienas svarbiausių pasiekimų – visi kartu parengėme ir jau pradėjome sėkmingai įgyvendinti Lietuvos futbolo strategiją 2010 – 2020 metams. Tikiu, jog planingas mūsų visų darbas, aiškūs tikslai ir išsikelti uždaviniai padės pasiekti mums pagrindinį tikslą – Futbolą padaryti populiariausia ir profesionaliausiai organizuota sporto šaka, bendruomenės pripažįstama kaip pirmo pasirinkimo aktyvaus laisvalaikio forma“, - sakė LFF vadovas.

L.Varanavičius pasidžiaugė Lietuvos nacionalinės rinktinės startu Europos čempionato atrankoje ir įspūdinga pergale Čekijoje, iškovotomis trimis Baltijos taurėmis, o taip pat pirmą kartą į kitą varžybų etapą patekusios merginų U-19 rinktinės rezultatu.

Dar vienas futbolo bendruomenės laukiantis iššūkis – Lietuvoje 2013 m vyksiantis Europos U-19 futbolo čempionatas. „Mums suteikti ypatinga proga ne tik pademonstruoti svetingumą, bet ir parengti savo jaunimą susikauti su geriausiomis Europos bendraamžių ekipomis“,- teigė LFF vadovas.

Komandiniai ir asmeniniai prizai

Pagrindiniu uždarymo akcentu buvo Lietuvos pirmenybių prizininkų apdovanojimai. Prizus atsiemė Lietuvos moterų futbolo A lygos, Lietuvos futbolo federacijos I lygos, LFF A lygos dublerių ir A lygos čempionatų medalių laimėtojai.

Uždarymo vakarą paskelbti ir asmeninių prizų laimėtojai. Geriausiu Lietuvos futbolo teisėju asistentu tapo vilnietis Dovydas Sužiedėlis, aikštės teisėju – kaunietis Gediminas Mažeika.

Tradiciniuose LFF 2010 metų geriausių žaidėjų ir trenerių rinkimuose triumfavo nauji laureatai. Apskritai geriausiu šių metų mūsų šalies futbolininku išrinktas Darvydas Šernas, o Lietuvoje prizas atiteko Dominykui Galkevičiui, geriausiu jaunuoju žaidėju paskelbtas Tadas Eliošius, o treneriu - Igoris Pankratjevas.

Keturi laureatai

46-ąjį kartą vykusiuose geriausių Lietuvos futbolininkų rinkimuose D.Šernas padarė įspūdingą šuolį nuo pernai užimtos šeštosios vietos ir pirmą kartą karjeroje tapo geriausiu šalies futbolininku. Pergalę solidžia persvara žaidėjui nulėmė sirgalių balsai.

Geriausiu Lietuvoje žaidžiančio futbolininko rinkimuose Panevėžio „Ekrano“ saugas Dominykas Galkevičiui, kuris šiemet su komanda trečią kartą iš eilės tapo šalies čempionu.

Trečią kartą renkamo geriausio Lietuvoje žaidžiančio jaunojo futbolininko (iki 21 metų) rinkimuose užtikrintai laimėjo neseniai nacionalinėje rinktinėje debiutavęs Tadas Eliošius. Geriausio stratego prizas antrus metus liks sostinėje – pernai Vilniaus „Vėtros“ vairininko Virginijaus Liubšio laimėtas titulas šiemet atiteko Vilniaus „Žalgirio“ treneriui Igoriui Pankratjevui.

Tradiciniuose rinkimuose beveik dvi savaites galėjo dalyvauti kiekvienas futbolo mėgėjas ir buvo vykdoma specialistų apklausa. Nominacijų nugalėtojams skirtos dienraščio „Lietuvos Rytas“ prenumeratos. Geriausias Lietuvos futbolininkas renkamas jau keturis dešimtmečius - nuo 1965-ųjų, geriausias šalies čempionato žaidėjas - nuo 1992-ųjų.

Laikas.lt
V.Knyzelio/LFF.lt

futbolas, futbolininkai, Lietuvos futbolo sezonas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai