Now Reading
Kaune bus parinktos labiau tinkamos vietos atliekų konteineriams

Kaune bus parinktos labiau tinkamos vietos atliekų konteineriams

Kaune bus parinktos labiau tinkamos vietos atliekų konteineriams

Savivaldybė artimiausiu metu ketina pakeisti Kauno miesto atliekų surinkimo konteinerių aikštelių išdėstymo schemą, kuri buvo patvirtinta miesto Tarybos 2009 metais. Taip bus siekiama kuo patogiau gyventojams mieste išdėstyti atliekų surinkimo konteinerius ir išspręsti švaros klausimus.

Šiuo metu Kaune yra septynios probleminės vietos, kuriose šalia konteinerių vyrauja netvarka. Dėl netinkamai parinktų konteinerių pastatymo vietų šalia konteinerių metami padangos, lapai, medžių šakos, buities rakandai.

Kauno miesto administracijos direktorė Edita Gudišauskienė kartu su Aplinkos apsaugos skyriaus ir „Kauno švaros“ darbuotojais apžiūrėjo vietas, kuriose kyla problemų dėl atliekų konteinerių ir ieškojo būdų, kaip šiuos klausimus išspręsti.

„Greta A. Martinaičio dailės mokyklos esantys konteineriai ir prie jų vyraujanti netvarka kelia susirūpinimą. Į šiuos konteinerius šiukšles neša visų aplinkinių namų gyventojai, tačiau švara rūpinasi tik mokyklos valytoja, nors jai daryti tai nepriklauso. Mokykloje mokosi vaikai, o pakilęs vėjas neša šiukšles ir kvapą būtent į mokyklos teritoriją. Siūlysime konteinerius perkelti į kitą vietą ir parengsime Tarybos sprendimo projektą dėl schemos pakeitimo.

Be to, bendrovė „Kauno švara“ yra įpareigota ir privalo rūpintis tvarka aplink konteinerius ir pačia teikiamos paslaugos kokybe“, – sakė administracijos direktorė E. Gudišauskienė.

Su tokia pačia problema susiduria ir vaikų lopšelis – darželis „Ežiukas“. Šalia jo stovintys konteineriai nuolatos perpildyti, šiukšlės nėra rūšiuojamos, guli baldai, padangos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Būtina konteinerius perkelti į kitą vietą, nes konteineriai, nors ir stovi už darželio tvoros, tačiau jie yra problema – šiukšlės neretai atsiduria vaikų žaidimų aikštelėje. Vaikai randa švirkštų, butelių. Taip neturėtų būti“, – sakė darželio „Ežiukas“ direktorė.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė patikino, kad tobulinant Kauno miesto atliekų surinkimo konteinerių aikštelių išdėstymo schemą bus atsižvelgta į visus gyventojų skundus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top