Makalius: Sutaupyk apsipirkdamas užsienyje

Nori atnaujinti savo garderobą, tačiau puikiai žinai, kad tai pareikalaus ne tik kūrybiško požiūrio, laiko, bet ir atkaklumo? Juk ne paslaptis, kad kiekvienais metais drabužių kainos Lietuvoje didėja, o pasirinkimas negerėja. Ar pamąstėte apie apsipirkimą užsienyje?

Nors kartą kiekvienam iš Jūsų teko skaityti apie Lietuvos garsenybės ir turtingo vyro žmonos pasakojimą apie jos savaitgalį viename didžiųjų Europos miestų, kur jinai ne tik puikiai praleido laiką, bet ir įsigijo stilingų drabužių ir aksesuarų. Manote, kad tai eilinė užgaida, o ne praktiškas požiūris? Prekybininkai jau seniai nebeslepia, kad į Lietuvą mieliau veža ne naujausias tendencijas atitinkančius gaminius, o labiau klasikinius, kuriais susidomės įvairaus amžiaus pirkėjai.

Kodėl apsiperku užsienyje?

Apie „prabangų“ gyvenimo lygį Lietuvoje teko girdėti ne vienerius metus iš užsienyje gyvenančių giminaičių ir draugų: neapsakomai didesnis asortimento pasirinkimas, geros kainos. Man nepatinka apsipirkti, tiksliau, nepatinka daiktų kainos (ypač sužinojus, kokia yra tikra daiktų savikaina). Vykdamas į užsienį visada stengiuosi užeiti į savo mėgstamas drabužių parduotuves, nes visuomet yra mieliau nusipirkti sau praktišką daiktą, nei eilinį suvenyrą.

Jeigu ne draugų pagalba, vargiai būčiau „atsinaujinęs“ čia, Lietuvoje, prieš gimtadienio vakarėlį, neišleisdamas mėnesio atlyginimo. Bet vis tiek tą akimirką sau mintyse kartojau, kodėl į Londoną skrendu tik po savo jubiliejaus – juk už tokią pat išleistą pinigų sumą būčiau įsigijęs žymiai daugiau daiktų.

Misija: apsipirkti!

Londonas, Berlynas, Barselona, Milanas – tai tik keletas didmiesčių, į kuriuos verta vykti dėl šio tikslo. Žinoma, miesto pasirinkimas priklauso, kiek galite leisti sau išlaidauti, koks yra Jūsų skonis ir ko ieškote. Šiandien galima rasti pigių bilietų į šiuos miestus, verta vykdyti planinį apsipirkimą.

Londone – mažojoje Lietuvoje – galima rasti praktiškai visko: nuo drabužių iki „madingos“ elektroninės technikos. Čia išties puikus masinės gamybos prekių pasirinkimas už puikias kainas. Čia Jūs rasite didžiausią pigiausių Europoje drabužių tinklo parduotuvę „Primark“ (nors kokybe pasigirti jie negali), taip pat ir žinomų prekinių ženklų parduotuves, kur pasirinkimas, palyginus su Lietuva, yra žymiai didesnis, o kainos bent trečdaliu mažesnės. Beje, man patinka britų vietiniai ženklai, pavyzdžiui, „Top Man“, „Top Shop“. Į Londoną nukeliauti galite už 200 litų į abi puses nuo šių metų sausio vidurio.

Nors Milanas nėra ypatingai gražus miestas, tačiau jis pateisina madų sostinės vardą. Čia galite rasti mados namų salonus, o ir šalia įsikūrusias šių prekinių ženklų išparduotuves (tiksliau ištisi „miesteliai“). Gaminiai, nors ir iš senesnių kolekcijų, tačiau pasidomėjus tendencijomis, galima lengvai atrasti „aukso gyslą“. Kainos nėra ypač žemos, tačiau už gerai žinomų mados namų gaminius vidutiniškai sumokėsite tiek, kiek Lietuvoje už masinės gamybos prekę. Milane lankykitės už 250 litų į abi puses, skrendant su „Ryanair“.

Barselona - antrasis Londonas parduotuvių atžvilgiu, tačiau čia apstu mielų mažai žinomų ir vietinių dizainerių „boutique“, kur, nors kainos ir nėra itin mažos, tačiau gaminiai išties įspūdingi. Beje, mūsų taip mėgstami „Zara“, „Bershka“, „Pull&Bear“ ženklų gaminiai pigiausi yra būtent Ispanijoje. O Barselonoje atsidurti galite vos už 180 litų (skrendant iš Kauno su persėdimu kuriame nors Europos mieste) !
Tikiu, kad atsiras ne vienas, papildysiantis šį miestų top3, tačiau kaip jau minėjau anksčiau – viskas priklauso nuo to, kokio storio yra Jūsų piniginė ir ko jūs norite.

Makaliaus patarimas

Jeigu Jūs vykstate tik keletui dienų, būtinai pasidomėkite apie „prekybinį“ gyvenimą – taip Jūs suspėsite nuveikti daugiau. Daugelis drabužių ir aksesuarų gamintojų savo tinklalapiuose talpina informaciją apie įvairias akcijas ir siūlo apžiūrėti savo kolekcijas. Netingėkite ir prieš kelionę pavaikščiokite po parduotuves Lietuvoje – taip lengviau bus orientuotis, ar užsienyje toks daiktas kainuoja pigiau.

Pasiklauskite tame mieste gyvenančių draugų, ar vietinių gyventojų, kurie tikrai žinos puikių vietų apsipirkimui. Jos paprastai būna įsikūrusios toliau nuo miesto centro.

Daugelis keliauja dabar tik su rankiniu bagažu, todėl jeigu planuojate apsipirkti, būtinai imkite didžiausio leistino dydžio rankinę. Be to, įsidėkite kuo mažiau daiktų, arba tokių, kurių trūkstant vietos, galėtumėte išmesti ar palikti draugams. Nepamirškite ir sveiko proto, todėl pasidomėkite didžiausiu leistinu svoriu ir kiek galite sau išleisti pinigų. Juk važiuojame sutaupyti!

Išpardavimai!

Per išpardavimus galima puikiai apsipirkti neišleidžiant per daug pinigų. Londone išpardavimai paprastai prasideda iškart po Kalėdų, o Barselonoje – po trijų karalių (sausio 6 dienos). Kalbama, jog žiema Lietuvoje bus net iki kovo, ar net balandžio, todėl tikrai verta apsvarstyti apie apsipirkimą svetur.

 


Norite sužinoti karščiausius kelionių pasiūlymus? Norite keliauti pigiai ir pamatyti daug? Rimvydas Širvinskas, lietuviams geriau atpažįstamas kaip Makalius, žino sėkmingos kelionės receptą ir skuba su jumis juo pasidalinti. Daugiau kelionių pasiūlymų rasite Makaliaus puslapyje.

Turite klausimų? Reikia patarimų apie keliones, geriausius būdus nuvykti į svajonių šalį ar tiesiog nežinote, kaip įsigyti pigų lėktuvo bilietą. Rašykite adresu: [email protected]

apsipirkimas uzsienyje, ispardavimai, nuolaidos

Naujausi komentarai
Mari
2013-11-08, 18:33
O kada buna ispardavimai Milane, Romoje, Paryziuje?
Skuodas
2011-01-30, 07:10
Jei jums ponaiti Primark parduotuve tik negali pasizymeti kokybe, tada tikrai patylesiu apie jusu suproti apie rubus! ten ne kokykbe, o kazkas blogiau!! graudu skaityti tokius straipnius...
greta
2010-12-04, 23:02
maza lietuva del to, kad londone labai daug lietuviu!Cia ir taip aisku, ka norejo pasakyti autorius.Labai aciu jam uz aktualia informacija.O del apsipirkimu, tai is tiesu, uzsienyje gali rasti daug geresniu daiktu uz zymiai geresne kaina, nei cia, pas mus:)Tuo isitikinau pati!
to Kristina
2010-12-04, 11:46
nepyk, bet kazkaip isivaizduoju, kad tavo pamegtos parduotuves Lietuvoje tai gariunu turgus ar pan. Sutikau tiek daug tokiu lietuviu, kur is to tik atpazinsi :)
Kristina
2010-12-04, 03:41
Na nesuprantu kaip galima vaziuoti del drabuziu i koki
Londona! PAti laukiu keliones i Lietuva, kad galeciau nusipirkti tokiu rubu kokiu noriu, nes pamegtos parduotuves Lietuvoje Londone mane nuvyle. Nezinau, galbut nerandu to ko noriu tarp milziniskos pasiulos, bet kekvienas renkasi pagal savo skoni ir visur galima rasti tai ko nori su pastangomis ;) Galiu palinketi tik gero Kaledinio apsipirkimo ;)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai