“Skalvijos” kino akademija kviečia moksleivius į kūrybines kino dirbtuves

Kino mokykla jaunimui „Skalvijos“ kino akademija kviečia moksleivius į kūrybines kino dirbtuves, kurios vyks 2011 m. sausio 3 - 7 d. Vilniuje.

Moksleivių žiemos atostogų metu „Skalvijos“ kino akademija atvers duris vyresniųjų klasių moksleiviams, norintiems kūrybiškai praleisti atostogas ir išbandyti save kine.

Penkias dienas truksiančių kūrybinių kino dirbtuvių metu dalyviai kurs trumpametražinius vaidybinius filmus. Darbas prasidės nuo scenarijaus rašymo, vėliau vyks aktorių bandymai, bus ieškoma vizualinių sprendimų, filmuojama, montuojama. Kiekvienam dalyviui teks tapti ir scenaristu, ir operatoriumi, ir montuotoju ir t.t. Tai bus puiki progra susipažinti su visomis kine dalyvaujančiomis profesijomis.

Kinas – tai menas, reikalaujantis bendradarbiavimo. Jis apjungia įvairiausių profesijų žmones: scenaristus, operatorius, aktorius, dailininkus, kostiumų dailininkus, kompozitorius ir kitus. Režisieriaus užduotis šiuos visus žmones suvaldyti ir jų rankomis sukurti savo filmą. Tam režisierius privalo pats išmanyti kiekvieną tų profesijų.

Dirbtuvių metu pagrindinis dėmesys bus skiriamas praktiniams užsiėmimams.

Kūrybines kino dirbtuves ves jauna kino režsierė, „Skalvijos“ kino akademijos dėstytoja Lina Lužytė ir režisierius Andrius Paškevičius.
Kino dirbtuvėse sukurtų filmų premjera įvyks sausio 9 d. “Skalvijos” kino teatre.

Kūrybinėse kino dirbtuvėse kviečiami dalyvauti 14 –18 metų moksleiviai.
Dalyvavimo mokestis – 80 lt.
Registracija į dirbtuves vyksta iki gruodžio 21 d. el. paštu [email protected] arba tel. 261 05 05.
Registruodamiesi nurodykite savo vardą, pavardę, amžių, mokyklą ir kontaktinius duomenis.

Skubėkite registruotis, dalyvių skaičius ribotas! 

Laikas.lt

kino edukacija, skalvija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai