Prekybos miestelyje Kaune apsigyveno avys

Kaune esančiame prekybos miestelyje „Urmas“ šią savaitę įsikūrė avių šeimyna. Iki pat šventų Kalėdų avys mėgausis išskirtine priežiūra ir prekybos miestelio lankytojų dėmesiu.

„Šiemet prieššventiniu laikotarpiu akcentuojame viską, kas lietuviška, natūralu, ekologiška. Manome, kad avys – paprasti, bet labai simpatiški ir mieli gyvūnai – yra puikus to simbolis“, – teigia Jonas Plenta, prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas.

Ne paslaptis, kad gyvūnais labiausiai domisi vaikai. Pasak J. Plentos, tai puiki šviečiamoji priemonė mažiesiems. Daugelis vaikų dabar auga mieste ir turi nedaug progų iš arti stebėti gyvūnus.

Pačioje prekybos miestelio širdyje – prie Raudonojo pasažo – įkurdintos avys džiugina ne tik vaikus, bet ir
suaugusius.



„Džiugu matyti, kaip šie mieli gyvūnai priverčia stabtelėti žmones, nusišypsoti“, – pasakojo J. Plenta.

Avių šeimyna, tarp kurių yra ir jauniklių, gyvena specialiai joms pastatytame mediniame namelyje ir gali išeiti pasivaikščioti į medine tvorele aptvertą aptvarą.

Gyvūnai yra kruopščiai prižiūrimi – aptvaras ir namelis išklotas storu šiaudų sluoksniu, jie maitinami ir girdomi kelis kartus per dieną.

Avių šeimininkas ūkininkas Pranas Gaidamavičius juokauja, kad į „komandiruotę išvykę“ jo augintiniai po tokios išskirtinės priežiūros įmitimu iš tolo skirsis nuo likusios bandos.

Avys prekybos miestelyje „Urmas“ gyvens dar dvi savaites – iki Šv. Kalėdų.

Laikas.lt

avys, Urmas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai