Naujieji Kaune: snaudaliams teks papurtyti piniginę

Naujųjų siautuliui besiruošiantys kauniečiai išlaidauti nenori – mieliau renkasi kaimo sodybas nei keliones į užsienį. Laiku nepasirūpinusiesiems plotu šventei užmiestyje teks mokėti brangiau arba likti mieste.

Nesigaili savo sprendimo

Už Kauno ar net už kelių šimtų kilometrų nuo gimtojo miesto įsikūrusių sodybų, kuriose palydės senuosius ir mušant vidurnakčiui sveikins Naujuosius, aktyviausi kauniečiai pradėjo ieškoti dar prieš porą mėnesių.

"Kodėl? Pasirinkimas didesnis. Be to, dėl kainų buvo galima derėtis. Pabandykite paskambinti likus dviem savaitėms iki gruodžio 31-osios. Kainą kaip kirviu nukirs ir niekur nesidėsi. Nori švęsti – mokėsi", – įsitikinusi kaunietė Rūta, ieškoti sodybos pradėjusi dar spalį.

Prieš pat Naujuosius 24-erių mergina su būriu bičiulių Kauną palieka jau ne pirmą kartą. Pernai vidurnaktį šampaną iššovė sodyboje už Prienų, šiemet – tarp Palangos ir Šventosios. Pradžioje dvejojusi dėl pasirinkimo, dabar Rūta džiaugiasi komforto ir kainos santykiu.

"Į kainą įskaičiuota pirtis vienai dienai, lovos, patalynė ir visi indai. Kompanijoje bus apie 16 žmonių. Kiekvienam kainuos po 160 litų", – skaičiavo kaunietė. Atvykę penktadienio vakarą, sodybą, kurioje apsistos, kauniečiai turi palikti iki sekmadienio vakaro. Už dvi dienas šeimininkė paprašė 2 tūkst. litų. Jaunuolių kompanija tikisi, kad likusių 560 litų pakaks maistui ir gėrimams.

Geriausi – išgraibstyti

Erdvės naujametę naktį už 1 tūkst. litų ar keliais šimtai daugiau – tokių pasiūlymų virtualioje erdvėje vargu ar rasite. "Per vėlai skambinate", – paklaustas, ar laisva vos 5 km už Kauno esanti sodyba, atšovė telefonu atsiliepęs vyriškis. Rankpinigius už plotą, kurį įkainojo 1,1 tūkst. litų, jis esą gavo dar lapkričio pradžioje.

"Yra du galimi variantai. Manau, jums tiks pirmasis", – išgirdusi, kad Naujųjų sutikimui reikės priimti 20 linksmybėms nusiteikusių žmonių, svarstė Milena prisistačiusi sodybos savininkė. Į pirmo, pigesnio, varianto kainą, pasak jos, įskaičiuotas pirties pastatas, kubilas prie ežero ir 16 miegamųjų vietų. Keturiems, likusiems be gulimos vietos, ji siūlė atsivežti miegmaišius arba už papildomą kainą įsitaisyti sulankstomose lovelėse.

"Už pirties pastatą prašau 1700 litų plius 100 litų už papildomas lovas. Jei sugalvosite likti antrą parą, suteiksiu 50 proc. nuolaidą", – viliojo sodybos savininkė.

Didesnei, 40 žmonių, kompanijai ji siūlė modernią sodybą su dviem pokylių salėmis, pirtimi, garso įranga ir virtuve. Už šių erdvių nuomą sodybos savininkė prašė kone dvigubai daugiau – 3,2 tūkst. litų.

Beveik tiek pat norėjo ir kitos, 20 km už Kauno esančios sodybos savininkė. Tiesa, 3 tūkst. litų ji prašė už dvi naktis ir tris dienas. "Rastiniai pastatai, rusiška pirtis, japoniška sauna, didelė pavėsinė su židiniu ir ąžuoliniais baldais, tvenkinys, futbolo aikštelė ir aštuoniolika miegamųjų vietų", – sodybos privalumus vardijo moteris.

Atsisakė tolimų kelionių

Rinkdamiesi pasilinksminimą už Kauno ribų, kelti sparnų į tolimus kraštus miestelėnai neskuba. Kelionių organizatoriai viliasi, kad pastarieji duris ims varstyti po savaitės, jei ne – galvoja imtis viliojimo meno – paskutinių minučių kelialapių, ko iki šiol nebuvo.

Bene populiariausios, tiesa, ne taip kaip ankstesniais metais, 5–6 dienų 400–700 litų įkainotos kelionės į Europos miestų sostines: Čekiją, Prahą, Vieną, Budapeštą, Berlyną. Populiarumo neužleidžia ir meilės miestas Paryžius.

Į šiltuosius kraštus, kaip, pavyzdžiui, Egiptas, kauniečiai ne itin veržiasi. "Praėjusiais metais laisvų vietų viešbučiuose nebuvo, Naujųjų laikotarpiu skrido trys lėktuvai, o šiemet pakils tik vienas", – kalbėjo vienos kelionių agentūros vadovė Inesa Jančauskienė.

Sumažėjęs keleivių skaičius, pasak jos, lėmė ir kelialapių kainų šuolį. Kažkada mokėję nuo 1,4 tūkst. litų, dabar už pigiausios klasės viešbutį poilsiautojai moka mažiausiai 2 tūkst. litų. Kainas Egipte esą pakėlė ir vietiniai gyventojai. "Iškart atkrito dalis klientų, kurie Naujuosius norėdavo atšvęsti į sąskaitą "viskas įskaičiuota", – šyptelėjo I.Jančauskienė.


P.S Jei dar nesuplanavote, kaip pasitiksite Naujuosius, siūlome išsamų Naujametinių renginių aprašymą.

nauji metai kaune

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai