Sniego ir ledo šedevrai Sapporo sniego festivalyje

Manote, kad iš sniego galima nulipdyti nebent Sniego Senį ar gniūžtę? Tuomet dar nesate girdėję apie Sapporo sniego festivalį bei jo metu gimstančius sniego ir ledo šedevrus.

Sapporo – tai didžiausias Japonijos Hokkaido salos miestas. Kasmet vasarį, šalčiausią žiemos mėnesį, čia apsilanko apie 2 milijonus lankytojų iš įvairausių pasaulio kampelių, o dalyviai miestą papuošia šimtais sniego ir ledo skulptūrų. Festivalis trunka lygiai septynias dienas ir jame dalyvauja net tie, kurių gimtinėse sniego niekada nebūna.
 
Festivalio istorija prasidėjo dar 1950 m., kuomet Hokkaido universiteto studentai nulipdė šešias sniego skulptūras. Vis dėlto, visuotinio dėmesio festivalis sulaukė 1972 m., kai jis sutapo su tame pačiame Sapporo mieste vykusiomis Žiemos Olimpinėmis žaidynėmis.
 
Pagrindine kūrybos erdve skulptoriams tampa Odori parkas ir Susuki gatvė. Tai, kas sukuriama čia, neturi nieko bendro su tais sniego seniais, kuriuos lipdome savo kiemuose. Festivalio lankytojai gali pasivaikščioti baltutėliame Disneylande, nukeliauti prie Egipto piramidžių, garsiosios Kinų sienos ar Laisvės statulos, apsilankyti gražiausiuose pasaulio rūmuose ar akis į akį susidurti su milžiniškais dinozaurais. Tiesa, čia kuriamos ne tik gigantiškos, bet ir visai nedidelės skulptūros. Ypatinga nuotaika sniego skulptūrų parkas spinduliuoja naktį, kuomet įžiebiamos įvariaspalvės šviesos ir lankytojai atsiduria pačioje tikriausioje Žiemos pasakoje.
 
Laikas.lt kviečia pažiūrėti, ką Sapporo sniego skulptoriai sukūrė iki šiol ir kartu nekantriai laukti vasario, kuomet prasidės jau 62 – oji sniego ir ledo šventė.

Aistė Bimbirytė

Naujausi komentarai
blevyzga
2010-12-15, 16:21
Peliuka su didele pirstine :) ir, jei neklystu, laimejo antra vieta!
mauzeris
2010-12-15, 16:03
: ) Lietuviai nulipde peliuka?
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai