Now Reading
Šešerių metų jogos trenerė Indijoje – lyg stebuklas

Šešerių metų jogos trenerė Indijoje – lyg stebuklas

Šešerių metų jogos trenerė Indijoje – lyg stebuklas

Šešerių metų mergaitė yra jauniausia jogos trenerė pasaulyje. Pastaruosius dvejus metus lanksčioji mergaitė buvo ruošiama pagal ašaramo programą Šiaurės Indijoje.

Jos treneris Haris Ketanas (Hari Chetan) pasakoja, kaip prieš dvejus metus pas jį buvo atvesta smulki mergaičiukė ir jis pastebėjo joje slypintį talentą.

Dabar mažoji trenerė kiekvieną rytą 5.30 val. pradeda užsiėmimus. Vieną grupę sudaro apytiksliai 30 asmenų. Čia galima sutikti įvairiausių žmonių: mokinių, pensininkų, verslininkų ar namų šeimininkų.

„Jaučiuosi puikiai, kai žmonės seka mano instrukcijas, esu lyg tikra mokytoja“, – džiaugėsi mergaitė. „Joga susidomėjau, pamačiusi savo brolį ja užsiiminėjant. Bandžiau pratimus atlikti pati, tačiau tai man pasirodė per sunku, todėl paprašiau tėvų, kad nusiųstų mane į jogos mokyklą“.

Vienuolikmetis trenerės brolis Harš Kumar (Harsh Kumar) yra įrašytas į Limkos rekordų knygą, nes būdamas penkerių mokėjo visus 84 jogos pratimus. Tačiau, kaip pasakoja pats berniukas, jis niekada nebuvo susidomėjęs mokytojo darbu, kaip jo sesė.

Šruti senelis mano, kad jo mažoji anūkėlė yra tikras stebuklas. „Ji labai greitai mokosi ir yra perfekcionistė. Kiti tokio amžiaus vaikai daug sunkiau išmoksta įvairias technikas, o ji labai greitai perpranta. Anūkė turi neišsemiamos kantrybės“, – didžiavosi senelis. Jai prireikė tik 6 mėnesių mokymų ir ji jau stebino visus darydama sudėtingas pozas su idilišku lengvumu bei tvirtumu.

Shruti gali viena atlikti sudėtingiausias, visų jėgų reikalaujančias pozas. Be didelių pastangų ji gali visą savo kūną išlaikyti ant rankų ar užsikelti kojas ant galvos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Devyniasdešimtmetis Šruti gerbėjas Svami Banu (Swami Bhanu) pasakoja, kad nuostabiausias dalykas yra tai, jog ji bando taikyti alternatyvias pozas, kurios yra tikrai sudėtingos seniems žmonėms, tačiau ji visuomet išlieka labai kantri.

Verslininkas Lokendra Pal Singh (Lokendra Pal Singh), kuriam šiuo metu yra 48-eri, pasakoja Šruti užsiėmimus pradėjęs lankyti prieš tris mėnesius. „Pajutau teigiamus pokyčius savo gyvenime. Anksčiau buvau irzlus, o dabar pajėgiu kontroliuoti savo pyktį ir už visą tai galiu padėkoti šiai 6-erių metų trenerei“, – pasakojo verslininkas.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top