Kalendoriuje - gražiausios krepšinio akimirkos!

Prieš pat Naujuosius metus oficialus Lietuvos krepšinio rinktinės fotografas ir virtualios krepšinio gerbėjų bendruomenės „Krepšinio širdis“ įkūrėjas Tomas Tumalovičius išleido 2011 m. rinktinės kalendorių, iliustruotą efektingiausiomis bronzinio triumfo Pasaulio krepšinio čempionate ir krepšininkų laisvalaikio nuotraukomis.

Nuo kiekvieno parduoto „Krepšinio širdies“ ženklu pažymėto kalendoriaus 1 Lt bus skiriamas Lino Kleizos labdaros ir paramos fondui. Kalendorius išleistas bendradarbiaujant su Lietuvos krepšinio federacija.

„Jau ketverius metus žvelgiu į rinktinės gyvenimą pro fotoaparato objektyvą, esu krepšininkų pergalių ir nusivylimo, sunkaus darbo aikštelėje ir už jos ribų bei laisvalaikio akimirkų liudininkas, todėl norėčiau, jog šios istorinės akimirkos didžiuliame kalendoriuje, kabančiame ant sienos, tarsi šauktų: „Kad kiekviena diena būtų kaip pergalė!”, – sako T. Tumalovičius. – Manau, jog kiekvienam sirgaliui bus smagu visus metus matyti tiek įspūdingos pergalės Pasaulio krepšinio čempionate momentus, tiek retus krepšininkų gyvenimo vaizdus“.

Iš daugiau nei šimto tūkstančių fotografijų į kalendorių atrinktos geriausiai atspindinčios įspūdingą rinktinės kelią pergalės link. Kiekvieno mėnesio atvarte yra po šešias nuotraukas: pagrindinė – iš rinktinės triumfo laimėjus bronzą, kitos penkios vaizduoja unikalias čempionato užkulisių akimirkas: rengiantis rungtynėms, ilsintis po jų, patyrus traumas, gydantis ir t.t. „Net neabejoju, kad krepšinio gerbėjai su daugeliu krepšininkų susipažins tarsi iš naujo – sužinos, kokias kitas sporto šakas jie mėgsta, ką veikia poilsio valandomis tarp varžybų, kaip malšina tėvynės ilgesį valgydami lietuviškus lašinius Turkijoje“, – žada kalendoriaus autorius. Jis tikisi, kad nuotraukomis pavyko perteikti komandos vienybę ir trenerio Kęstučio Kemzūros filosofiją: nuolatinis vienas kito palaikymas, nuoširdus darbas treniruotėse bei krepšinio aikštelėje, meilė tėvynei – tai raktas, atveriantis pergalės vartus.

T. Tumalovičius įsitikinęs, kad ištikimi Lietuvos krepšinio gerbėjai – neatskiriama rinktinės pergalių dalis. „Vien socialinio tinklo „Facebook“ svetainėje „Krepšinio širdis“ turi daugiau nei 57 tūkst. gerbėjų, iš jų per 37 tūkst. čia apsilanko kasdien, todėl jaučiau pareigą įamžinti ir gerbėjus, – sako rinktinės fotografas. – Manau, kad nemažai jų bus maloniai nustebinti kalendoriuje radę savo nuotraukas“.

Laikas.lt

krepsinio kalendorius, Tomas Tumalovičius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai