Prezidentė nuo šiol bus randama ir "YouTube"

Prezidentės Dalios Grybauskaitės svetainė pradėjo nuolat veikti ir populiariausiame pasaulyje vaizdo įrašų portale "YouTube", papildydama oficialiąją svetainę bei jau metus sėkmingai funkcionuojantį "Facebook" socialinį tinklapį, pritraukusį daugiau kaip penkiasdešimt tūkstančių registruotų gerbėjų.

"Laikausi principinės nuostatos, jog valstybinės įstaigos turi būti kuo atviresnės ir prieinamesnės žmonėms, apie jų veiklą pateikiama kuo išsamesnė informacija visuomenei. Ir ne tik virtualioje erdvėje. Prezidentūra - ne išimtis. Atsisakę uždarų pobūvių ir šventimų kviestiniams asmenims, atvėrėme duris plačiajai visuomenei. Taip ne tik sutaupėme apie pusantro milijono litų mokesčių mokėtojų pinigų, bet ir sudarėme galimybę beveik dešimčiai tūkstančių žmonių apsilankyti kas mėnesį Prezidentūroje rengiamuose nemokamuose koncertuose, paskaitose, vaidinimuose bei kiekvieną savaitę vykstančiose ekskursijose po Prezidento rūmus," - sakė valstybės vadovė.

Pasak Prezidentės, labai svarbu plėtoti dialogą tarp įvairių visuomenės grupių aktualiausiais šalies gyvenimo klausimais. Pirmąkart per dvidešimt Nepriklausomybės metų prie bendro diskusijų stalo Prezidentūroje aptarti žiniasklaidos problemų susirinko visų žurnalistų bendruomenę vienijančių organizacijų atstovai, pirmą viešą diskusija apie kultūros padėtį surengė Kūrybingos visuomenės forumas. Šalies mokytojai ir mokiniai organizavo debatus apie mokyklos vaidmenį šiuolaikiniame pasaulyje, architektai, paveldo, aplinkos apsaugos specialistai nagrinėjo urbanistinės plėtros grėsmes, teisininkai ir įvairių sričių ekspertai diskutavo kaip apginti viešąjį interesą bei kaip nuo persekiojimo apsaugoti apie korupciją pranešančius žmones. Ypatingą pagalbos kitiems pavyzdį rodė Gerumo ambasadoriai, "Savaitės be patyčių" organizatoriai.

Dauguma Prezidentūroje vykusių renginių buvo tiesiogiai transliuojami Prezidentūros tinklapyje.

"Viešumas ir atvirumas - svarbiausia tarpusavio pasitikėjimo sąlyga. Labai vertinu ir žmonių atvirumą, kurį matau Prezidentūros gaunamuose laiškuose bei elektroninėse žinutėse. Nemažai piliečių pareikštų pastabų, kritikos, siūlymų vėliau tampa postūmiu man ir mano patarėjams imtis konkrečių įstatymų iniciatyvų," - teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Visuomenės apklausos rodo, kad Prezidentūra, kaip institucija, pasitiki 73 procentai šalies gyventojų.

Prezidentę "Youtube" galite rasti čia.

Laikas.lt
Nuotr. Prezidentūros

Dalia Grybauskaitė, Grybauskaitė Youtube, Lietuvos prezidentė, prezidentė, Youtube

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai