Now Reading
„Ekrano“ sporto direktorius D.Bička – apie klubo planus bei numatomus pokyčius

„Ekrano“ sporto direktorius D.Bička – apie klubo planus bei numatomus pokyčius

„Ekrano“ sporto direktorius D.Bička - apie klubo planus bei numatomus pokyčius

Taip kalbėjo FK „Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička, pasakodamas apie planuojamas treniruočių stovyklas, turnyrus bei draugiškas rungtynes prieš naująjį futbolo sezoną.

Iki 2011-ųjų metų čempionato pradžios liko daugiau nei du mėnesiai, kuriuos FK „Ekranas“ rengiasi praleisti aktyviai. Apie klubo planus bei numatomus pokyčius oficialiam klubo tinklapiuiwww.fkekranas.lt papasakojo sporto direktorius Deimantas Bička.

– Dar lapkričio mėnesį čempionų taurę į viršų kėlei kaip žaidėjas, įdomu, ar jau įpratai prie sporto direktoriaus pareigų?

– Praėję metai buvo tarsi pereinamieji – ir žaidžiau, ir kartu užėmiau sporto direktoriaus poziciją, bet nuo šiol visiškai perimu šį darbą. Nesijaučiu, lyg sėdėčiau naujoje kėdėje, nes ši veikla pažįstama nuo praėjusio sezono.

– Kokios užduotys tau yra patikėtos?

– Sporto direktoriaus darbas apima gan platų veiklos spektrą klube. Tai žaidėjų paieška ir atranka, kontraktų sudarymas, skauto veikla, tarpusavio ryšių – trenerių ir žaidėjų – koordinavimas.

– Koks pasirengimo sezonui planas? Kokiuose turnyruose planuojama dalyvauti, kokios numatytos treniruočių stovyklos?

– Komanda pluša jau nuo gruodžio 15 dienos, treniruojasi tik vietiniai žaidėjai, turintys kontraktus. Kol kas treniruotės vyksta be legionierių. Sausio 3 dieną grįžta treneris Leonardo Iparraguirre ir gynėjas Dušan Matovič, o kartu su jais į peržiūrą atvyksta ir būrys legionierių.

Nuo sausio 3 iki 13 dienos dirbsime Panevėžyje, o sausio 7-8 dienomis dalyvausime pirmajame Baltijos šalių čempionų taurės turnyre, kuris vyks Rygos manieže. Tai mūsų klubo, konkrečiai – prezidento Aušrio Labino iniciatyva organizuojamas turnyras, kuris, tikimės, taps tradiciniu. Susitiksime su praėjusių metų Latvijos ir Estijos čempionais – Rygos „Skonto“ bei Talino „Flora“. Šios rungtynės iš dalies lems, kurie legionieriai kartu keliaus į Sankt Peterburge vyksiantį tarptautinį „Sandraugos“ turnyrą. Į jį išvažiuojame sausio 13 dieną. Čia laukia mažiausiai trejos grupės rungtynės, kuriose susitiksime su Rusijos jaunimo rinktine, Kijevo „Dinamo” (Ukraina) ir Helsinkio HJK (Suomija). Bent savaitę laiko tikrai praleisime Rusijoje.

Kalbant apie „Sandraugos“ turnyro tikslus – jų yra keli. Pirmas, aišku, išeiti iš pogrupio, tačiau kiti uždaviniai taip pat svarbūs – patikrinti į peržiūrą atvykusius futbolininkus, klubo naujokus bei esamų žaidėjų formą. „Sandraugos“ turnyras – tik viena pasiruošimo sezonui dalis.

Po turnyro žaidėjams suteiksime truputį poilsio, o nuo sausio 30 iki vasario 5 dienos laukia fizinio pasirengimo stovykla Druskininkuose. Šį miestą pasirinkome ne tik dėl gerų treniruočių sąlygų, bet taip pat ir dėl puikių sąlygų atgauti jėgas. Į Druskininkus buvo nuvykęs tiek prezidentas, tiek treneris ir siūlomos galimybės tikrai nustebino aukštu lygiu.

Po šios stovyklos galbūt sužaisime kelias draugiškas varžybas, o vasario 12 dieną išvykstame į Ispaniją, Marbelos miestelį šalia Malagos. Čia praleisime 10 dienų, planuojame sužaisti ketverias rungtynes. Kol kas priešininkai nežinomi, tačiau tokiu metu į treniruočių stovyklas Ispanijoje atvyksta žinomi klubai iš Skandinavijos, Rusijos, pavyzdžiui, kaip Trondheimo „Rosenborg“ ar Sankt Peterburgo „Zenit“, galbūt tuo metu treniruosis Kijevo „Dinamo“. Tai aukšto lygio stovykla, kokios FK “Ekranas“ dar nėra turėjęs. Kokybės atžvilgiu stengiamės žengti žingsnį į priekį.

Į Lietuvą vasario 22 dieną ir tai jau bus pati pasiruošimo pabaiga. Čempionatas prasidės kovo viduryje, o LFF taurės rungtynės numatomos dar anksčiau. Iki sezono starto dar planuojame sužaisti kelias draugiškas rungtynes. Pasiruošimo ciklas šįkart bus šiek tiek trumpesnis dėl ankstyvos čempionato pradžios. Bet, manau, kokybiniu atžvilgiu pasirengimas sezonui turėtų būti išties aukšto lygio.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

– Ar planuojate treniruotis „Draugystės“ stadione, kuriame visai neseniai buvo paklota nauja dirbtinė danga?

– Žinoma, planuojame treniruotis šiame stadione. Tačiau kol kas to daryti neleidžia gamtos sąlygos. Bet kaip nuvalyti sniego nuo aikštės negalima, nes yra pavojus pažeisti dangos struktūrą, sudėtį, tad tai yra kruopštus darbas. Bet kokiu atveju, pasitaikius progai, treniruosimės ir „Draugystės“ stadione.

– Gal yra žinių apie klubo naujokus ir būsimą komandos sudėtį? Ko komandoje nebeišvysime kitais metais?

– Kitame sezone komandoje nebežais P.Šarūnas, Ž.Banys, E.Majus, E.Kvitkauskas, Y.Camara, O.Kablash. Taip pat, kaip jau ir minėjau, S.Ademolu, V.Rimkus, S.Pogreban. Laukia išties nemažai pasikeitimų.

Kalbant apie futbolininkus, atvykstančius į peržiūrą, sulauksime trijų žaidėjų iš Nigerijos, dviejų serbų ir vieno brazilo. Tačiau šiuo metu bet kurią dieną gali kažkas pasikeisti. Be abejo, dairomės ir lietuvių, tačiau konkrečias pavardes minėti dar per anksti.

Šiuo metu mums yra aktualiausia priekinė grandis – puolėjų ir atakuojančių saugų pozicijos. Komandą paliko Stephen Ademolu, Vits Rimkus, Serghei Pogreban, o Dominykas Galkevičius kontraktą turi iki vasaros, tačiau bet kuriuo metu gali išvykti. Jei jis sulauks patrauklaus pasiūlymo, nedarysime jokių kliūčių išvykti. Taip pat dairomės ir gynėjų, ypač rungtyniaujančių centre.

Laikas.lt
Nuotr. Tomo Stasevičiaus (tst-foto.lt)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top