Pietų Korėjos mokyklose anglų kalbos mokytojais dirba robotai

Beveik trisdešimt robotų pradėjo mokyti anglų kalbos pradinukus Pietų Korėjoje. Engkey – toks roboto vardas – yra kiaušinio formos, apie vieno metro aukščio.

Roboto viršuje įtaisytas televizijos ekranas mokytojo veidui. Jis buvo sukurtas Korėjos Technologijos Mokslų Institute ir pradėjo vesti anglų kalbos pamokas 21 pradinėje mokykloje Korėjos pietryčiuose esančiame mieste Daegu. Robotai važinėja po klasę kalbėdami su mokiniais, skaitydami jiems knygas ir šokdami pagal muziką, judina galvą ir rankas.

Robotas, kurio ekrane matosi moters veidas, yra kontroliuojamas nuotoliniu būdu anglų kalbos mokytojo, esančio Filipinuose. Dideliu atstumu esantys mokytojai taip pat gali girdėti ir matyti vaikus. Kameros nustato filipiniečių mokytojų veido išraiškas ir iš karto jas atvaizduoja roboto ekrane, pasakė Sagong Seong-Dae, vyresnysis instituto mokslininkas. Gerai pasirengę ir patyrę filipiniečių anglų kalbos mokytojai yra pigiau apmokami, nei analogiškas paslaugas siūlantys jų kolegos iš Pietų Korėjos.

„Robotai ne tik skaito knygas, bet ir dainuoja dainas bei žaidžia įvairius žaidimus su vaikais. Vaikai, panašu, kad mėgsta robotus, nes jie gerai atrodo ir yra įdomūs. Dalis suaugusiųjų taip pat parodė susidomėjimą jais, sakydami, kad jie mažiau jaudintųsi bendraudami su robotais ir jiems būtų lengviau kalbėti su robotu nei su gyvu žmogumi.“ - sakė Kim Mi-Young, švietimo pareigūnė iš Daegu miesto.

Kim pasakė, kad dalis robotų galėtų būti pasiųsti į nutolusias kaimo vietoves, kur nenori važiuoti užsieniečiai anglų kalbos mokytojai. Šiuo metu robotai yra išbandomi, bet jei mokslininkai juos patobulins ir padarys, kad robotus būtų lengviau valdyti bei sumažins jų kainą, tai planuojama robotus įdarbinti pilnu etatu.

„Robotams dirbant klasėje, mokiniai yra labiau aktyvūs, ypač drovūs mokiniai, nedrįstantys garsiai kalbėti su tikrais mokytojais“ - pasakė Kim. „Robotų panaudojimu nėra norima atsikratyti tikrais mokytojais. Mūsų tikslas yra tobulinti mokymosi procesą, padėti strateginei pramonės sričiai bei sukelti mokiniams didesnį susidomėjimą tuo, ko jie mokosi.“

Keturių mėnesių bandomoji programa buvo paremta vyriausybės 1,58 milijonų vonų suma (1,37 miljonų dolerių). Mokslininkai atlieka bandomąsias programas mokyklose nuo 2009 metų. Kuriami ir tobulinami robotai, kurie moko anglų kalbos, matematikos bei kitų dalykų įvairiuose mokymo lygiuose. Šioms robotų pamokoms buvo skirta nuo penkių iki aštuonių milijonų vonų.

Sagongas pasakė, kad robotai turi daug pranašumų lyginant su gyvais mokytojais. Jie niekada nesiskųs dėl sveikatos draudimo ar dėl ligos pašalpos, jie nepasakys, kad po trijų mėnesių išvažiuoja į Japoniją, nes ten gavo geriau apmokamą darbą. Viskas ko jiems reikia – tai kartas nuo karto paremontuoti ir pagerinti esamas programas.


anglų kalba, anglų kalbą mokys robotai, robotai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai