Išrinkti gražiausiai papuošti Lietuvos balkonai (Foto)

Paaiškėjo gruodį paskelbto balkonų ir langų puošybos konkurso nugalėtojai. Idėja išrinkti gražiausiai kalėdinėms šventėms dekoruotą Lietuvos balkoną gimė Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) narių iniciatyva.

Šiuo konkursu administratoriai ragino gyventojus prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo savo gyvenamajame kvartale.

„Iš gyventojų sulaukėme didelio šios iniciatyvos palaikymo. Žmonės puošėsi šventėms, fotografavo ir siuntė mums ne tik savo, bet ir kaimynų balkonus. Visiems konkurso dalyviams netrūko originalumo, todėl laimėtojus išrinkti nebuvo lengva“, - pasakojo NPAA tarybos pirmininkas Vytautas Turonis.
Konkurse dalyvavę daugiabučių gyventojai patys gamino papuošimus – karpė ir ant stiklo klijavo popieriaus aplikacijas, papuošimus gamino iš jūros putos. Populiariausiu balkonų puošybos elementu tapo lempučių girliandos – būtinas žiemos švenčių atributas.

Konkurso komisija gražiausiai papuoštu šventiniu balkonu titulavo vilniečių kaimynių Dovilės Kondrotaitės ir Dalios Grabauskaitės bendromis jėgomis papuoštus balkonus. Gudelių šilo kvartalo gyventojos balkoną dekoravo lempučių girliandomis, eglės šakelėmis, moliūgais. Nugalėtojų balkone vietos atsirado ir Kalėdų seneliui.

„Balkonus su kaimyne puošiame jau kelintus metus iš eilės, kai niekas panašių konkursų neskelbė. Tiesiog pačioms gražu – grįžti į namus ir jauti šventinę dvasią. Tai sustiprina švenčių laukimą. Su kiekvienais metais fantazija, kaip pasipuošti namus, ir kalėdinių dekoracijų kalnas augo. Pamatau kažką gražaus ir neatsispiriu pagundai įsigyti“, - sakė viena iš gražiausio balkono kūrėjų Dovilė Kondrataitė.
Gražiausio balkono savininkėms bus įteiktas pagrindinis konkurso prizas – 500 Lt vertės dovanų kuponas statybinėms medžiagoms įsigyti. Kaimynių kalėdinė balkono ekspozicija pripažinta ir gražiausia Vilniaus regione. Už tai nugalėtojos pasidalins dar 300 Lt vertės dovanų kuponą statybinėms medžiagoms.

Antrąją vietą komisija skyrė vilnietės Ingos Michejevos karpiniais papuoštam langui. Trečiąją vietą tap pat laimėjo vilnietės Alinos Mikelevičienės langas, papuoštas pasakos motyvais.

Konkurso komisija išrinko ir gražiausius balkonus arba langus kituose didžiausiuose Lietuvos regionuose – Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose. Gražiausiu Kauno regione pripažintas Antanui Pavalkiui priklausantis balkonas, esantis Žaliakalnio mikrorajone. Klaipėdoje gražiausiu balkonu pripažintas Stefos Dilertienės papuoštas langas, esantis Debreceno gatvėje. Šiaulių regione gražiausiai namų langus pasipuošė radviliškietė Aldona Daukšienė.

Laikas.lt

balkonai, gražiausi balkonai, Nacionalinė pastatų administratorių asociacija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai