Now Reading
Buities prietaisai turės prisitaikyti prie didesnio mobilumo

Buities prietaisai turės prisitaikyti prie didesnio mobilumo

Buities prietaisai turės prisitaikyti prie didesnio mobilumo

Dėl mažėjančio narių skaičiaus namų ūkiuose, ilgėjančių darbo valandų bei technologijų užtikrinamo didesnio mobilumo buitinės technikos kūrėjams artimiausioje ateityje teks atsižvelgti į tai, jog kasdieniniai vartotojų veiksmai reikalauja didesnio lankstumo vietos ir laiko prasme.

Jau dabar „Electrolux“ didžiosiose rinkose siūlo orkaitę, kuri gali būti įjungta išmaniuoju mobiliuoju telefonu, kad šeimininkui parvykus būtų galima iš karto vakarieniauti. Nekalbant apie šaldytuvus „Infinity I-Kicthen“ su lytėjimui jautriais ekranais, kurie leidžia kontroliuoti funkcijas, internete ieškoti receptų, peržiūrėti kalendorių, namiškių žinutes bei nuotraukas, atrasti reikalingus kontaktus ir kt. Šiandieniniai vartotojai taip pat gali kontroliuoti visas savo namų sistemas vienu pulteliu ir net nebūdami namuose.

Todėl būtent „Išmanusis mobilumas“ (angl. Intelligent Mobility) tapo šių metų tarptautinio koncepcinių buities prietaisų konkurso „Electrolux Design Lab“ tema.

„Jau devintą kartą viso pasaulio dizaino studentai bus kviečiami varžytis savo idėjomis – šiemet projektais, numatančiais, kaip išmaniojo mobilumo laikais vartotojai galėtų laikyti ir gaminti maistą, plauti ir saugoti indus namuose ir už jo ribų. Kuriant ateities prietaisus, ypatingai svarbus tampa personalizavimas ir įkvėpimas, kylantis iš egzistuojančių technologijų“, – sako Henrikas Otto, „Electrolux“ globalaus dizaino vyresnysis viceprezidentas.

Pasak jo, šis iššūkis susijęs ne tik su didesniu prietaisų fiziniu mobilumu, bet ir lanksčia kontrole, kuri sutaupo laiko ir prisideda prie kūrybiškos išraiškos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Praėjusių metų „Electrolux Design Lab“ konkursą, kurio iššūkis buvo 2050-aisiais beveik dvigubai sumažėsianti miestiečių gyvenamoji erdvė, laimėjo indo studento Peter Alwin sukurtas mikroindukcinis kaitintuvas „Sraigė“, prilimpanti tiesiai prie puodo, keptuvės ar puodelio ir kaitinanti jo turinį. Šis prietaisas ateityje galėtų pakeisti įprastas virykles, kaitlentes ar mikrobangų krosneles.

Į 2009 m. konkurso, kurio tema buvo “90 metų į priekį“, finalą pateko tuometinė Vilniaus Dailės Akademijos bakalaurė, sukūrusi dvipusę indaplovę „Bifoliate“.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top