Dėl netikėto atlydžio draudikai registruoja du kartus daugiau traumų

Žiema tik įpusėjo, o draudikai vos spėja registruoti patirtas traumas ir nukentėjusiems mokėti draudimo išmokas.

2010 m. gruodžio – 2011 sausio mėn. BTA registravo dvigubai daugiau įvykių nei pernai tuo pat metu. Išmokų prasme šį gruodį išmokėta tris kartus daugiau nei pernai gruodį.

„Nenuostabu, kad sulaukiame gerokai daugiau informacijos apie gyventojų patirtas traumas – miestų gatvėse situacija ekstremali. Pėstieji, tikrąja to žodžio prasme - slidinėja. Nors pernai sausį šaltukas spaudė iki minus trisdešimties, šiemet, esant pliusinei temperatūrai, sausis yra nuostolingesnis. Jau dabar pusės mėnesio duomenys rodo, kad įvykių registruota dvigubai daugiau, o išmokėta 60% sumos, kuri buvo išmokėta praėjusių metų sausį”, - sako BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Pasak draudimo specialistės, po švenčių žmonės į draudimo bendroves kreipiasi ne taip operatyviai – tik praėjus kuriam laikui po įvykio, tačiau tikėtina, kad pastarųjų dienų plikledis, šlapi ir ledu padengti šaligatviai bus pagausėjusių nelaimingų atsitikimų priežastis. „Jeigu mėnesio pradžioje grėsmę kėlė tirpstantys ir nuo stogų krentantys varvekliai, tai dabar prognozuojame, kad atlydžio metu patirti įvairių kūno dalių sumušimai, sutrenkimai, raiščių patempimai ir kitos sunkesnės ar lengvesnės traumos iki savaitės pabaigos į BTA Žalų reguliavimo departamentą privers kreiptis nemažai gyventojų“

BTA filialas Lietuvoje praneša, kad šią žiemą vidutinė išmoka žmogui patyrus traumą siekė 500 Lt. Bendrovė taip pat įspėja, kad įvykus nelaimei ir patyrus traumą, į gydymo įstaigą būtina kreiptis nedelsiant, o draudimo bendrovei apie nelaimingą atsitikimą pranešti kaip įmanoma greičiau, tačiau ne vėliau kaip per 30 dienų. Klientų patogumui, BTA įvykius dėl nelaimingų atsitikimų taip pat registruoja telefonu ir internetu.

Laikas.lt

draudimo islaidos, traumos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai