Now Reading
„Stipriai kitaip“ Menų spaustuvėje: ne kitaip, bet stipriai (foto, video)

„Stipriai kitaip“ Menų spaustuvėje: ne kitaip, bet stipriai (foto, video)

„Stipriai kitaip“ Menų spaustuvėje: ne kitaip

„Suicide DJs“ alter ego projektas „Stipriai kitaip“ antradienio vakarą Menų spaustuvėje surengė vieną iš vis retesnių savo koncertų-spektaklių, o galbūt spektaklių-koncertų.

Pasirodymo laukta tris mėnesius

Aktorių ir muzikantų Vido Bareikio, Ainio Storpirščio ir Prano Dapšausko trio muzikinėje veikloje pastaruoju metu nėra aktyvūs: paskutinį kartą koncertavo spalį ir jau tas pasirodymas grupės gerbėjų buvo apibūdintas kaip „ilgai lauktas“. Sausio 25-osios koncerto laukta taip pat kantriai. Kad „Stipriai kitaip“ yra pasiilgti, abejonių nekyla – Menų spaustuvės salė, talpinanti apie 300 žmonių, buvo pilna.
 
Susirinkusieji gavo tai, ko tikėjosi: Vidas linksminosi ir linksmino dainose ir tarp jų, Ainis dainavo, šoko, grojo keturiais instrumentais (metalafonu, pianinu, perkusija, melodika) ir persirenginėjo iš kostiumo į chalatą, iš chalato grupės į „Kino“ marškinėlius. Spėjo pabūti ir be marškinėlių ir sušokti, hm, indėnų šokį.

Pranas, kaip įprasta, atsistojęs ant kėdės pūtė tromboną ir klausė grupės draugų pašaipas savo atžvilgiu. Pastarosios jau yra tapę neatsiejama „Stipriai kitaip“ pasirodymų dalimi. Kaip ir tai, kad Pranui plojimų skirta daugiausia.

Vienu sakiniu, „Stipriai kitaip“ nenuleido savo aukštai iškeltos kartelės žemyn: pasirodymas nebuvo kitoks, bet buvo neabejotinai stiprus.
 


Netgi būta momentų, kai trijulė pranoko patys save. Vidas sintezatoriuje įsijungė būgnų mašiną, Ainis iš užkulisių atsinešė milžinišką prožektorių ir liepė publikai švilpti ir dainuoti drauge. „Pasijauskim kaip stadione!“, – šaukė Ainis. Užsimerkus girdėjai minią, vieningai su juo dainuojančią „The Eeeeeeeeeeeeeeend“. Akimirką tai prilygo jausmui, kurį patiri muzikos festivaliuose po atviru dangumi, esant tūkstantaja minios dalimis. O juk tai viso labo uždara teatro salė! Štai ką gali teatrališki muzikantai.

Muzikinė ateitis – miglota

Sugroję per 20 dainų ir atlikę bisą „Stipriai kitaip“ atsisveikino, žiūrovai plojo atsistoję. Akivaizdu, jiems reikia vieniems kitų: publikai – Vido, Ainio ir Prano scenoje, muzikantams-aktoriams – žiūrovų palaikymo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Atrodytų viskas puiku. Bet ne visai.

Kur gi problema? O gi tame, kad Vidas, kartu su žmona, taip pat daininke Jurga Šeduikyte ir jų sūnumi Adu kraustosi į Rusiją. Maskvoje„Stipriai kitaip“ narys studijuos teatro režisūrą. Ainis su Pranu liks Lietuvoje, tačiau jų muzikinės veiklos perspektyvos taip pat nėra aiškios, kaip ir pagrindinio kompanijos projekto – „Suicide DJs“ (kreivo electropop grupė, kurią sudaro „Stipriai kitaip“ nariai plius būgnininkė ir klavišininkas) – ateitis. Interviu dienraščiui „15 minučių“ Vidas teigė, kad „Suicide DJs“ jis mato kaip spektaklį, kuriam laikas atsidurti muziejuje. „Stipriai kitaip“ ateitis šviesesnė: trijulė niekur nedings, nes, muzikanto žodžiais tariant, tai yra neįpareigojantys susitikimai su klausytojais, kuriuose dalinamasi savo kūryba. Jie turi išlikti.

 
Atsisveikindami „Stipriai kitaip“ žadėjo sugrįžti į sceną kovą. Linkime Vidui sėkmės Maskvoje ir laukiame sugrįžimo, nors ir vienadienio.


Karolis Vyšniauskas
nuotr. Edvino Greičiaus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top