Now Reading
Menų spaustuvėje – trash komedija „A. – visai kita“

Menų spaustuvėje – trash komedija „A. – visai kita“

Menų spaustuvėje – trash komedija „A. – visai kita“

Laikas.lt visus kviečia į Menų spaustuvę, kur bus rodomas tikrai geras spektaklis.  Vilniečiai ir sostinės svečiai vasario 2 d. 19 val. vėl turės galimybę pamatyti Agniaus Jankevičiaus režisuotą ypatingo emocinio krūvio, paradoksalų spektaklį „A. – visai kita“.

Spektaklis, pastatytas Keistuolių teatre, šį sezoną persikėlė gyventi po Menų spaustuvės stogu ir sėkmingai prigijo kitų šiuolaikinio scenos meno kūrinių draugijoje.

Jaunų vokiečių dramaturgų A. Sauterio ir B. Studlaro pjesė „A. – visai kita“ buvo parašyta 2000 metais. Tais pačiais metais ji laimėjo garbingą Vokietijos literatūrinį apdovanojimą „Kleist Prize“ už geriausią jaunųjų autorių dramaturgiją. Pjesės stiprybė ta, kad nors joje sprendžiamos pačios rimčiausios žmogiškos problemos (kraupi artimo žmogaus mirtis ir artimųjų bandymas su tuo susitaikyti bei tęsti gyvenimą), vis dėlto ji be galo linksma, netgi šelmiška.

Lietuviškosios „A. – visai kita“ kūrėjai, kaip ir patys pjesės autoriai, linkę šią pjesę įvardyti „radikaliąja, arba trash komedija“. Kaip teigia spektaklio režisierius A. Jankevičius: „šis spektaklis – tai trileris apie kažkur pradingusią laimę“. Tai psichologiškai paradoksalių komiškų scenų virtinė, nenuspėjamai keičianti istorijos aplinkybes. Drąsus jaunosios kartos režisierius A. Jankevičius kviečia žiūrovus įsitraukti į žaidimą, kurio metu visi karštligiškai ieško atsakymų į klausimus, kas yra gyvenimas, mirtis, tapatybė, prasmė ir, žinoma, didžioji meilė. Vos prasidėjęs, spektaklis netrunka pasileisti tokiu greičiu, kad tai, kas iš pradžių galėjo atrodyti lyg savotiškos mišios, galiausiai virsta žaismingų etiudų virtine.

Režisierius – Agnius Jankevičius
Scenografijos ir kostiumų dailininkė – Laura Luišaitytė
Muziką parinko Agnius Jankevičius
Video – Jonas Tertelis
Vaidina: Viola Klimčiauskaitė; Vaidotas Žitkus; Dalius Skamarakas; Aldona Vilutytė; Andrius Kaniava

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tad gal susitiksime?

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top