Now Reading
Nuo vampyrės iki Gretos Garbo – paroda „Art Deco stilius“ (Foto)

Nuo vampyrės iki Gretos Garbo – paroda „Art Deco stilius“ (Foto)

Nuo vampyrės iki Gretos Garbo - paroda „Art Deco stilius“ (Foto)

Puikiai visiems žinomas mados specialistas ir kolekcionierius Aleksandras Vasiljevas atidavė dar vieną duoklę mados istorijai – Vilniuje, Taikomosios dailės muziejuje, penktadienį pradėjo veikti paroda ‚ART DECO stilius (1918 – 1939)”.

Įspūdinga, net 80 suknelių ir daugiau kaip 200 aksesuarų talpinanti ekspozicija niekuo nenusileidžia pirmajai A. Vasiljevo organizuotai parodai „Karalienės Viktorijos laikų mada“. Čia rasime tai, ką galima vadinti tikruoju Art Deco: tviskančios segės ir diademos, spalvoti bateliai, ryškiaspalvės, ties juosmeniu laisvai krintančios suknelės, geometriniai ornamentai bei įvairiausi egzotiški motyvai… Maža to, parodą puikiai papildo fotografijos bei tapybos darbai. Taigi nieko nuostabaus, kad muziejus jau spėjo sulaukti lankytojų anšlago, o žvilgsniu narstančiųjų žėrinčius suknelių karoliukus tarpe išvysime ne tik dailiosios lyties atstoves, bet ir didžiulį susidomėjimą reiškiančius vyriškius.

Parodą bus galima apžiūrėti iki rugpjūčio 20 d., vėliau ji keliaus į Veneciją.
 
Laikas.lt jau spėjo pasisukioti tarp šių nuostabių, aikčioti priverčiančių eksponatų ir paruošė savo skaitytojams išsamų fotoreportažą. Malonaus žiūrinėjimo!


Nuotr. Aistės Bimbirytės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top