Now Reading
Vilniuje kuriamas loftų miestas „Loft Town“

Vilniuje kuriamas loftų miestas „Loft Town“

Vilniuje kuriamas loftų miestas „Loft Town“

Loftai bujoja visu pajėgumu! Buvusi Kuro aparatūra virs pirmuoju loftų miestu Rytų Europoje. Iš beveik 50 000 kv. m. buvusių gamyklos statinių jau pradedamas formuoti savotiškas miestas mieste, kuriame bus įrengti butai, studijos, loftai bei kūrybai ir darbui skirtos patalpos.

Anot vystytojų, „Loft Town“ yra pirmasis projektas Lietuvoje, kuomet buvęs industrinės architektūros pastatas pritaikomas tokiu mastu.

„Įvertinę vietą, objekto istoriją, teritorijoje esančias rekreacines zonas, ryžomės žengti netradicinį žingsnį šalies nekilnojamojo turto rinkoje. Vietoje galimos aukštuminės statybos ar biurų pastatų, ryžomės sukurti išskirtinį projektą, įdomų ne tik loftų kultūros pasekėjams, bet ir ieškantiems nestandartinių nedidelių butų ar vertinantiems individualias lauko zonas mieste“, – sako vienas „Loft Town“ projekto iniciatorių Aras Šilgalis.

Pasak jo, projektas yra vystomas „Penkių kontinentų“ įmonių grupės investicijomis, kurios iš viso sieks daugiau nei 25 mln. litų.

„Šiuo projektu bus savotiškai atsidėkojama gamyklai už jos išlikimą, nepaisant visos ankstesnės nekilnojamo turto projektų plėtros, kai į jos vietą taikėsi daugelis nekilnojamojo turto projektų vystytojų. Atiduodami pagarbą fabriko pastatui, nelikome abejingi architektų sprendimui atskleisti išskirtines industrinės architektūros galimybes dabartiniams miestiečių poreikiams“, – teigia A. Šilgalis.

Anot jo, projekto koncepcija buvo tobulinama daugiau nei pusantrų metų, kol galutinai išsigrynino ir buvo ryžtasi jos įgyvendinimui.

Jis taip pat pažymi, jog projekto koncepcija padiktavo ir jam tinkantį pavadinimą, „Loft Town“, kadangi tai bus pirmasis architektūrinis sprendimas, kai buvusi gamykla transformuojama ne į vienos paskirties nekilnojamo turto objektus, tarkime loftus, bet į daugelį tarpusavyje derančių, skirtingo tipo erdvių – nuo buto iki išskirtinių boutique tipo parduotuvėlių.

Pasak į „Loft Town“ investuojančios „Penkių kontinentų“ įmonių grupės steigėjo Idrako Dadašovo, šis projektas, bus savotiškas pavyzdys, atskleidžiantis neribotas gamyklų pritaikymo galimybes naujam gyvenimui, o kartu įnešantis reikšmingą indėlį į viso rajono, esančio aplink Ozo, Kareivių bei Kalvarijų gatves, plėtrą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Ideali lokacija ir patogus susisiekimas, didėjantis poreikis „nedėžutinio“ tipo būstui, rekreacinės zonos mieste bei saugumas yra būtent tai, kas savaime įkvepia pradėti tokį projektą. „Loft Town“ yra ne tik svarbus buvusios gamyklos teritorijos atnaujinime, bet ir lemiantis daug pozityvių pokyčių visoje nekilnojamo turto rinkoje“, – įsitikinęs I. Dadašovas.

„Loft Town“ bus vystomas buvusios Kuro aparatūros gamyklos teritorijoje, turinčioje beveik 50 000 kv. m. ploto fabriko patalpas. Projekto autorius, architektas Remigijus Bimba, buvusiose fabriko patalpose numatė įrengti tris skirtingus būstų tipus: loftus, butus ir studijas, darbui bei kūrybai pritaikytas erdves. Pastato vidaus planuose – kiemas su atviru dangumi, rekreacine zona.

Projekto vystytojai per kelias savaites planuoja baigti konkursuoti rangovus, kuriam vienam arba net keliems bus patikėtas šio projekto vystymas bei statybos darbai. Pasak projekto iniciatorių, vieno kv. m. kaina „Loft Town“ prasidės nuo mažiau nei 3300,00 litų.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top