Now Reading
Egzotiniai gyvūnai tapo savaitgalio pramoga Šiauliuose (Foto)

Egzotiniai gyvūnai tapo savaitgalio pramoga Šiauliuose (Foto)

Egzotiniai gyvūnai tapo savaitgalio pramoga Šiauliuose (Foto)

Pirmąjį vasario savaitgalį, vasario 5-6 dienomis, Šiaulių prekybos centrą „Saulės miestas“ aplankė bemaž dvigubai daugiau nei paprastai lankytojų, daugybė šeimų atvyko net iš aplinkinių miestelių. Tokio susidomėjimo objektu tapo pirmą kartą prekybos centre organizuota margaspalvių egzotinių gyvūnų paroda.

Savaitgalį prekybos centro lankytojai galėjo išvysti specialiai iš Kauno Lietuvos zoologijos sodo ir Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro atvežtus gyvūnus: papūgas, žalčius, smauglius, vandens vėžlius ir net didžiulius vorus. Iš viso prekybos centre buvo eksponuojamos net 45 gyvūnų rūšys. Jaunuosius prekybos centro lankytojus ypač nudžiugino galimybė ne tik apžiūrėti, bet ir paglostyti ar net palaikyti Lietuvoje nesutinkamą gyvūną.

Parodą iš Kauno atlydėjo zoologijos sodo darbuotojos: sodo dailininkė Rūta Malžinskaitė ir gyvūnų prižiūrėtoja Dovilė Kalnelytė. „Parodai atrinkome gyvūnus, kurie mažiausiai jautrūs kelionėje patiriamam stresui bei nekelia pavojaus lankytojams. Vis dėlto, ši paroda — viena didžiausių, surengtų ne zoologijos sodo erdvėje“, – paaiškino gyvūnų prižiūrėtojos.

Atvykusiais gyvūnais džiaugėsi ir „Saulės miesto“ darbuotojai. „Šaunu, kad žiemos vidury mūsų lankytojai turi progą susipažinti su šiais įvairiaspalviais gyvūnais. Tam, kad šiauliečiai pamatytų kelias dešimtis šių egzotinių gyvūnų, nusprendėme zoologijos sodui padovanoti trūkstamų terariumų“, – teigia prekybos centro „Saulės miestas“ generalinė direktorė Dina Bunce.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tai jau antroji gyvūnų paroda „Saulės miesto“ prekybos centre. Gruodžio mėnesį vykusi šventinė triušių paroda taip pat sutraukė didelį būrį lankytojų.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top