Egzotiškieji „Nile“ ir „Melechesh“ atvyksta į Lietuvą

Vasario 26 d. Vilnių sudrebins išskirtinis sunkiosios muzikos įvykis. Klube „Mulen Ružas” pasirodys netradiciškai egiptietišką mitologiją perteikiantys amerikiečiai „Nile“ bei grupė iš Nyderlandų „Melechesh“, kurios šaknys siekia artimuosius rytus.

„Nile“ – brutali Senovės Egipto mitologijos interpretacija

Neatsitiktinai brutalų ir technišką Death metalą atliekantys amerikiečiai „Nile“ savo muziką apibūdina kaip „Ithyphallic metal“, t.y. kaip metalą, susijusį su falu ar jo garbei atliekamomis apeigomis, būdingomis daugeliui senųjų civilizacijų. „Nile“ dainos paremtos Egipto ir kitų Artimųjų Rytų šalių mistika, mitologija bei religija. Tekstai dažnai primena užkalbėjimus, skirtus apsaugoti nuo demonų įtakos, pačių dievų monologus ar užkeikimus tiems, kurie garbina netinkamus dievus. „Nile“ muzikinis stilius varijuoja nuo apeiginei muzikai artimos monotonijos iki nepriekaištingai atliekamų gitarų partijų ir artimųjų rytų muziką primenančių intarpų.

Prestižinis sunkiosios muzikos leidinys „Terrorizer“ „Nile“ apibūdina kaip išsiskiriantį metalo monolitą ir ikoną, o pasak žurnalo „Metal Hammer“, „Nile“ yra Death metalą grojantys „Iron Maiden“. Lietuvoje „Nile“ jau yra viešėję 2006 m. Šįkart grupė pristatys ne tik jau Death metalo klasika tapusių darbų, bet ir kūrinių iš naujausio savo albumo „Those Whom the Gods Detest“, ypač vertinamo už nebijojimą eksperimentuoti ir pastangas praplėsti žanro ribas.

„Melechesh“ – Mesopotamijos civilizacijų įkvėptas Black/Death metalas

„Melechesh”, išvertus iš hebrajų kalbos, reiškia „Ugnies karalių”. Nors grupės „Melechesh“ nariai yra kilę iš judėjams bei krikščionims šventų Izraelio miestų, Jeruzalės ir Betliejaus, nė vienas iš „Melechesh“ narių nėra žydų tautybės. Dėl religinių institucijų spaudimo bei asmeninių priežasčių grupė persikėlė į Nyderlandus. Savo kūrybą „Melechesh“ vadina Mesopotamiškuoju metalu. Grupės dainų tekstuose remiamasi asirų, šumerų bei kitų Mesopotamijoje egzistavusių civilizacijų mitologija. Panašiai kaip ir „Nile“, „Melechesh“ tematika pagrįsta vienos seniausių civilizacijų palikimu, kuris stilizuotai perteikiamas Black ir Death metalo žanrais. Prieš aštuoniolika metų „Melechesh“ buvo vienintelis Black metalo kolektyvas Jeruzalėje. Dabar grupė jau yra išleidusi penkis albumus ir sulaukusi tarptautinio pripažinimo.

Renginyje „Nile“ ir “Melechesh” „apšildys” švedų melodingojo Death/Thrash metalo grupė „Bibleblack“ bei Death metalą grojantys suomiai „Pressure points“ ir norvegai „Goat the head“.

Laikas.lt

Melechesh, Mulen Ružas, Nile

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai