Now Reading
Mokiniai visoje Lietuvoje rinks 6 – ąjį savo parlamentą

Mokiniai visoje Lietuvoje rinks 6 – ąjį savo parlamentą

Mokiniai visoje Lietuvoje rinks 6 – ąjį savo parlamentą

Kovo 25 dieną Lietuvos mokyklose vyks 6 – ojo Lietuvos mokinių parlamento rinkimai. Demokratinių rinkimų principu mokiniai išrinks 95 savo atstovus, kurie dvejus metus gins jų interesus, spręs mokyklos problemas ir atstovaus moksleivių poziciją įvairiais klausimais.

Kandidatuoti į Lietuvos mokinių parlamentą gali 14 – 17 metų rinkimų dieną turintys pagrindinių ir vidurinių mokyklų bei gimnazijų mokiniai. Balsuoti rinkimuose galės visi 5 – 12 klasių moksleiviai.

Lietuvos mokinių parlamento rinkimai ir struktūra sudaryta remiantis LR Seimo rinkimų ir veiklos modeliu, tačiau mokiniai nesiskirsto į politines partijas. Su šūkiu „Išlaisvink mintį.Išlaisvink nuomonę. Išlaisvink veiksmą. Iš(si)laisvink!”, mokiniai, padedami mokyklų administracijų ir mokytojų, šešiasdešimtyje Lietuvos savivaldybių rengia balsavimo procedūras. Visi vyresniųjų klasių moksleiviai, norintys keisti mokyklos aplinką ir mokinių gyvenimą, kviečiami kelti kandidatūrą savo mokykloje.

„LMP yra kelių šimtų tūkstančių šalies gyventojų balsas. Tai būdas mokiniams išsakyti savo nuomonę ir būti išgirstiems. LMP man davė daugybę draugų, suteikė pasitikėjimo savimi ir unikalią galimybę susipažinti su politikos užkulisiais jaunų, optimistiškų ir linksmų žmonių tarpe. Tai gyvenimo mokykla, suteikusi man neįkainojamos patirties“, – teigia 5 – osios Lietuvos mokinių parlamento kadencijos pirmininkas Simonas Stankus.

Praėję pirmąjį rinkimų turą savo mokyklose, mokiniai paruošę rinkimines programas dalyvaus savivaldybių rinkimų etape. Iki balandžio 8 dienos kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje bus išrinkti naujieji parlamentarai, gegužę susitiksiantys pirmoje plenarinėje sesijoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Per daugiau nei dešimt gyvavimo metų, Lietuvos mokinių parlamentas surengė moksleivių referendumą dėl stojimo į Europos Sąjungą, išreiškė mokinių poziciją dėl privalomų narkotikų testų mokyklose, drausmės pažymių, komendanto valandos, alkoholio ir tabako kontrolės įstatymo pataisų, siūlė sprendimus smurto ir patyčių problemoms mokyklose, švietimo kokybės gerinimui, mokyklų optimizavimui, brandos egzaminų nutekėjimo klausimais. Bendradarbiavo projektuose „Veiksmo savaitė“, „Visuotinė švietimo savaitė“, „Saugus internetas“, „Egzaminai.nesiparink.lt“, „Savaitė be patyčių“ ir daugybėje kitų.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top