Now Reading
Kuršėnų moksleiviai įkūrė „Apple klubą“

Kuršėnų moksleiviai įkūrė „Apple klubą“

Kuršėnų moksleiviai įkūrė „Apple klubą“

Kuršėnų, kuriuose gyvena vos 13 tūkst. gyventojų, moksleiviai turi kuo pasigirti: visai neseniai jie įkūrė „Apple klubą“, o šiek tiek vėliau su mokytojomis įgyvendino savo svajonę ir tapo pirmąja „iPod klase“ Lietuvoje.

„Šiuolaikinėje mokykloje turi būti mokoma šiuolaikiškai. Tai priartina ugdymo procesą prie mokinių gyvenimo būdo, kuris neįsivaizduojamas be mobilių technologijų, ir skatina mokinių motyvaciją, nes jie mokosi naudodamiesi savo kartos priemonėmis, o ne pasenusiais metodais ar prieš dešimtmetį kurtomis kompiuterinėmis programomis“, – teigia tokio mobilaus mokymosi idėjos autorė Kuršėnų Pavenčių vidurinės mokyklos mokytoja Staselė Riškienė.

8A klasės auklėtoja bei anglų kalbos mokytoja pasakoja, kad tokia galimybė atsirado tik dėl jų pačių didelio noro: „Kai rudenį Lietuvoje viešėjo skaitmeninių technologijų ekspertas iš Jungtinės Karalystės Jon White, pristatęs mobilaus mokymosi idėją, supratome, kad naujieji „iPod touch“ geriausiai atitiktų mūsų poreikius. Užteko tik vieno entuziastingo laiško su idėjomis Švietimo Informacinių technologijų centro direktoriaus pavaduotojui Mantui Masaičiui, kuris inicijavo “iPod klasės” programą, ir mes tapome mobilaus mokymosi, naudojantis „iPod touch“ delninukais, pradininkais Lietuvoje“.

Pirmiausiai delninukus vaikai išbandė mokydamiesi anglų kalbos, vėliau jie buvo panaudoti ir kuriant muziką, piešiant. Be to, „iTunes“ programa siūlo mokymuisi skirto turinio dalinimosi paslaugą „iTunes U“, kurioje gausu nemokamų pamokų, pavyzdžiui, kaip mokytis groti gitara. Dauguma muziejų taip pat turi savo aplikacijas, todėl mokiniai gali virtualiai aplankyti parodas bei susipažinti su žymiausiais meno darbais.

Kasdien vis labiau technologijomis besidominčiais vaikais džiaugiasi ir jų tėvai, iš savo atžalų sužinantys ne tik technologijų naujienas. „ Kai paskutinio tėvelių susirinkimo metu buvo aptariama rūkymo problema mokykloje, su tėvais pasidžiaugėme, kad mūsų klasės mokiniai tikrai nerūko, tuomet vienas tėvelis pajuokavo: “Kaip jie rūkys, jei neturi kada – juk per pertraukas jie skuba su išmaniaisiais grotuvais „iPod touch” groti elektroniniais būgnais”, – prisimena „iPod klasės“ auklėtoja S.Riškienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasak pedagogės, šiuo metu mokykloje įrenginėjama itin moderni skaitykla. Planuojama, kad joje bus galima naudotis pačiomis naujausiomis informacinėmis technologijomis, tarp jų – ir planšetiniais kompiuteriais „iPad“.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top