Now Reading
Būti gėjumi – ne mada, o prigimtis (Foto, video)

Būti gėjumi – ne mada, o prigimtis (Foto, video)

Būti gėjumi – ne mada

Vieno interneto dienoraščio autorius siekia įrodyti, kad būti lesbiete, gėjumi, biseksualu ar transeksualu (LGBT) pasirinko ne pats žmogus. Pagrindinis to įrodymas – nuotraukas ir prisiminimus iš žaismingos vaikystės.

Šiemet Los Andžele (JAV) gyvenantis Paulas V. sukūrė tinklaraštį „Born This Way!“ (Tokiais gimę!), kuriame publikuojamos dabar jau suaugusių seksualinių mažumų atstovų vaikystės dienų nuotraukos ir prisiminimai. Projekto iniciatorius nurodo, kad įrodymams tinkamas amžius – nuo mažumės tarp 2 iki 12 metų laikotarpyje – nutikę įvykiai. 

Paulas V. nuotraukų su trumpais aprašymais stengėsi gauti iš „Facebook“ draugų rato. Pamatęs Denniso Skeeno nuotrauką, jis nedvejodamas ėmėsi įgyvendinti sumanytą projektą. „Bandomojo triušio“ teigimu, būvimas internete padeda ir kitiems suprasti, kad esama panašių likimo draugų, o kartu tai įkvepia pasisakyti apie save, skelbia CNN.

Šioms fotografijoms – jau ne vienas dešimtmetis, o seniausia – iš 5-ojo praėjusio amžiaus dešimtmečio. Pateiktos istorijos – nuoširdžios, juokingos ir net verčiančios iš koto.

Nuo šių metų sausio 9 dienos „Tokiais gimusių!“ svetainę aplankė 1,8 milijonai lankytojų. Iniciatorius tikina sulaukiantis tik teigiamų atsiliepimų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paulas V. nepraranda vilties išleisti knygelę, kurioje šalia vaikystės istorijų atsiras vietos ir garsenybių – prisipažinusių gėjų bei lesbiečių – komentarams apie praleistas „jaunas“ dieneles. Tikimasi, kad tarp dalyvausiančių „stereotipų ledus“ pralaušiančioje iniciatyvoje bus Neilas Patrickas Harris, Ellen DeGeneresa, RuPaul Andre Charles ir seras Eltonas Johnas.

 Tinklaraščio autoriaus teigimu, nesvarbu, kad gėjai ir lesbietės mokykloje dar nesuprato tokie esantys – jie jau tuomet buvo kitokie, skirtingi.

Yra dar keletas į šį panašių projektų – „It Gets Better“ (Pasijusi geriau) ir „The Trevor Project“ .

Nuotraukų albume – prisipažinę mylintys savo lyties partnerius. 

Laikas.lt
 Nuotrauka: borngaybornthisway.blogspot.com, Wikipedia.org

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top