„Roko naktys“ kviečia jaunas grupes išlipti iš rūsio

Prasidėjęs pavasaris budina ne tik svietą, bet ir roko dvasią. „Roko naktų“ būgnai jau pradeda griaudėti, kviesdami jaunas ir perspektyvias grupes pakovoti dėl galimybės dalyvauti rugpjūčio 5-6 dienomis Zaraso saloje vyksiančiame didžiausiame Baltijos šalyse roko festivalyje.

„Rūsiuose muzikuojančioms grupėms ateina laikas, kai jos turi šansą iš jo išlipti ir parodyti, ką geba gausiai publikai, pelnyti simpatijų, rasti fanų. Pagrindinis laimėjimas – tramplynas iš rūsio tiesiai į festivalio Kalno sceną, kurioje gros tik perspektyviausios grupės. Kitame festivalyje dažniausiai jos jau turi gerokai daugiau gerbėjų“, - sakė Roko naktų 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Anot jo, dar nepaskelbus oficialaus kvietimo į festivalio atranką, jau sulaukta nemažai susidomėjimo. „Įdomu tai, jog daug užklausų gavome iš Latvijos grupių, kaimynai mūsų festivaliu aktyviai domisi. Greičiausiai juos paskatino grupės „Laime Pilniga“ sėkmė, šie muzikantai tapo tikromis „Roko naktų“ žvaigždėmis“, - pasakojo A. Barniškis-Blėka.

Jo teigimu, dėl didelio kaimyninės šalies muzikantų susidomėjimo, šiemet atranka į „Roko naktis“ bus vykdoma ir Latvijoje. Išgarsėti trokštančios „braliukų“ grupės tarpusavyje varžysis atrankinių koncertų metu, jie vyks bare „Rock'N'Riga”.

Lietuvos grupės, norinčios dalyvauti atrankoje į „Roko naktis“, iki balandžio 11 dienos turėtų užpildyti anketą portale www.rocknights.lt ir atsiųsti ją elektroniniu paštu. Festivalio organizatoriai pažymi, kad verta nepamiršti atsiųsti keletą grupės kūrinių ar nuorodą su jais.

Balandį Vilniaus klube „Bermudai“ startuosiančių atrankinių koncertų metu kompetentinga komisija iš žymių roko pasaulio atstovų išrinks penkias grupes, kurios pasirodys „Roko naktų“ Kalno scenoje.

Praėjusiais metais „Roko naktų“ atranką laimėjo ir į Kalno sceną pateko grupės „DIO tribute.lt“, „Karma Coat“, „Karma“, „Memorial faces“, „Oil Busters“ bei „Timohi“. Pastarasis kolektyvas Kalno scenoje pasirodė ypač sėkmingai ir buvo pakviestas į festivalio „Roko naktys 2011“ Slėnio sceną.

Tarptautinis roko festivalis „Roko naktys 2011“ šiemet bus rengiamas jau devintąjį kartą. „Roko naktys“ kiekvienais metais auga ir tobulėja, virsdamos plataus profilio renginiu, apimančiu ne tik muziką, bet ir menus, pramogas, žaidimus bei kitas staigmenas.

Laikas.lt

Algirdas Barniškis-Blėka, roko festivalis, Roko naktys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai