Now Reading
Kavos kultūros dienos 2011

Kavos kultūros dienos 2011

Kavos kultūros dienos 2011

2011 m. balandžio 2-3 d. prekybos ir pramogų centre „Ozas“ 4 kartą Lietuvoje vyks „Kavos kultūros dienos 2011“, apjungsiančios kasmetinį, jau 7-ąjį Lietuvos kavos ruošimo čempionatą, 2-ąjį Piešimo pieno puta čempionatą ir kavos šventę.

Europos Kavos Asociacijos (SCAE) koordinatorius Lietuvoje Darius Vėželis teigia, kad tokio renginio tikslas – kelti kavos vartojimo kultūrą Lietuvoje, informuoti žmones apie tai, kaip juos turi aptarnauti kavos paruošimo vietose bei padėti susiorientuoti ieškantiems geresnio kavos skonio. „Visuomenei tai galimybė daugiau sužinoti apie kavą, jos rūšis, gamybos būdus. Matydami kaip kavą ruošia profesionalūs barmenai, vilniečiai ir miesto svečiai galės išmokti atskirti gerą kavą ir nustebti, kiek iš jos įvairių gėrimų galima paruošti ir skirtingai pateikti.“

Pasak renginio organizatorės, „Gerų minčių magijos projektų“ agentūros vadovės Violetos Masteikienės, patirtis parodė, kad tokia šventė labai reikalinga: „Vidutiniškai kiekvienas lietuvis kasmet išgeria po 4,1 kg kavos per metus. Tai, žinoma, atrodo nedaug, palyginus su suomiais, kurie suvartoja vidutiniškai po 12 kilogramų. Tačiau kavos vartojimas akivaizdžiai auga, tą matome ir iš vis naujai atsirandančių rinkos dalyvių ir naujai atsidarančių kavinių. Žmones domina kavos kokybė ir vartojimo kultūra, o toks profesionalus kavai skirtas renginys yra tik vienas“.

„Kavos kultūros dienų 2011“ metu profesionalus iš visos šalies sutraukiantys Lietuvos kavos ruošimo čempionatas ir piešimo pieno puta čempionatas „Latte art“ vyksta pagal pasaulio kavos barmenų čempionato taisykles, juos globos Europos kavos asociacija (SCAE) bei Pasaulio barmenų čempionatas (WBC). Kompetentingi teisėjai iš įvairių pasaulio šalių vertina barmenų paruoštos kavos skonį, kokybę, identiškumą bei žinoma, išradingumą. Šiemet jame dalyvaus 20 pajėgiausių ir drąsiausių kavos ruošėjų iš visos Lietuvos. Nugalėtojai bus apdovanojami vertingais prizais bei teise atstovauti Lietuvą Pasaulio Kavos ruošimo čempionate kuris šiemet vyks Kolumbijoje, bei Pasaulio Kavos ruošimo čempionate Mastrichte (Olandijoje).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiemet renginio organizatoriai planuoja surengti dar didesnę kavos mugę, kur bus galima paragauti išskirtinių kavų iš viso pasaulio ir jų įsigyti, susipažinti su kavos paruošimo įranga ir priedais, sužinoti įvairių kavų ruošimo subtilybių. Renginio dienomis prekybos ir pramogų centro „Ozas“ lankytojai turės galimybę dalyvauti įvairiose akcijose, konkursuose, išmoks degustuoti ir vertinti kavą.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top